Els i les socialistes de les Terres de l’Ebre volem expressar el nostre pesar per la mort d’Alfredo Pérez Rubalcaba, i donar el condol a la seva familia i amics propers.

Llicenciat en Química Orgànica, per la Universitat Complutense de Madrid. Vicepresident del govern durant la legislatura de Rodríguez Zapatero i ministre al govern de Felipe González. Fou un gran referent polític del nostre país. Secretari general del PSOE pel que va ser candidat a ocupar la presidència del govern espanyol.

Entre tots aquests càrrecs que el fan destacar com un gran polític del nostre país, destaca per ser una figura clau en la dissolució de la fi de l’organització terrorista d’ETA, l’any 2011.

Però, potser una de les coses que ens fa sentir orgullossos i orgullosses és la seva capacitat de diàleg i consens. El seu tarannà i rigorossitat política. Virtuds, que el van portar a consensuar “ponts d’entesa” entre el govern de Catalunya i Espanya. La declaració de Granada.

La mateixa política, la de l’entesa i els acords, que avui defensem i plantegem els i les socialistes de l’Ebre, i que ens fa sentir orgullossos. Un govern que no enten de crispacions i que aposta per la construcció de polítiques transparents i de consens.

Descansi en pau.