Quan vaig assumir la responsabilitat de ser alcaldessa em vaig proposar impulsar una sèrie d’actuacions urgents que entenia eren prioritàries per millorar la qualitat de vida dels meus veïns i veïnes. Enfilat ara el final del mandat em plau que, gràcies a l’esforç de tots, haguem estat capaços d’impulsar projectes autènticament de poble com els plans d’electrificació rurals, la construcció de l’ajuntament, l’escola bressol, les piscines municipals, el recinte firal, la millora de carrers i camins, etc. i també els serveis que afecten més directament a les persones  i a la seva vida quaotidiana (les prestacions per dependència, Tiv-Ensenya, etc).

Res és casual ni flor d’un dia. Al contrari, tot és molt difícil. Per això també vull destacar el treball lleial de les diferents administracions implicades així com l’esforç que hem fet tots per superar les dificultats que hem hagut d’afrontar aquests darrers anys molt marcats encara per la crisi econòmica. No ha estat fàcil, com tampoc ho ha estat per a moltes famílies que han fet -i fan- mans i mànigues per arribar a finals de mes, però ens hem sortit. En aquest empeny, i per aquesta via, seguirem treballant.

Una dificultat important afegida que vàrem patir ha estat la reforma local que va impulsar el Govern del PP. Una reforma que va esdevenir un autèntic atemptat contra l’autonomia local, ja que es prioritzava la recentralització i la privatització dels serveis públics, per tant es  menystenia als ajuntament  quan, precisament, som els que hem donat una resposta eficaç als problemes dels nostres veïns i veïnes com a conseqüència de la crisis. Un error, doncs, garrafal de l’executiu de Rajoy que esperem i desitgem que el nou Govern socialista esmeni quan més aviat millor.

Tampoc hem estat aliensa la situació política convulsa que viu el nostre país.Com a alcaldessa de Tivenys he actuat sempre com a alcaldessa de tots, de tots no només d’una part. He respectat sempre el nostre ordenament democràtic i les opinions, plurals com ho és la nostra societat, de tots els veïns i veïnes de Tivenys. És la meva responsabilitat i la meva convicció democràtica. O sortim tots junts de l’actual conflicte polític o si dividim la societat entorn a dos blocs irreconciliables entrarem en un període de decadència col·lectiu que pot perllongar-se molts anys.  Des del diàleg, la negociació i el pacte com he defensat sempre. Tivenys és poble de pau, de convivència i de respecte i així seguirà sent.

Per tant, seguirem amb el timó fixat en direcció cap al progrés social, a la cohesió del poble i cap a un futur ple d’oportunitats per a tothom. L’Ajuntament, com a institució més propera als ciutadans i als seus problemes i anhels, seguirà fent tot el que estigui a les seves mans, dins de les nostres competències i recursos, per donar satisfacció a les demandes que ens arribin del carrer. Perquè això és, precisament, el que dóna sentit a tot el que hem fet aquests darrers anys i a tot el que volem continuar fent en el futur. Si fem les coses bé els millors anys de Tivenys estan per venir. N’estic convençuda.

Maria Beltran
Alcaldessa de Tivenys