Durant l’any 2020, el Parc Natural del Delta va rebre un 40% menys de visitants respecte a l’any 2019. La davallada està relacionada amb les limitacions i restriccions de la covid-19 i en el descens generalitzat dels visitants procedents de fora de Catalunya. Imma Juan, tècnica d’Ús Públic del Pàrc Natural del Delta de l’Ebre, assegura que una de les causes és la poca afluència d’escolars: “Totes les escoles que venien a l’abril, maig i juny s’ha suprimit tot pràcticament, el que sí que vam veure era que tota la gent a partir de la necessitat de la pandèmia, de sortir, d’estar en contacte amb els espais naturals vam veure una arribada d’una gran quantitat de gent a l’estiu que ens va saturar”.

Previsions per al 2021

Des del Parc Natural creuen que este 2021 el nombre de visitats anirà a l’alça, inclús amb sobrefreqüentació. “Els espais naturals com el delta, són espais on hi haurà molta afluència de gent, precisament està canviant el tipus de turisme i la gent està buscant estos espais a l’aire lliure”, ha assegurat Juan. El Departament de Territori i Sostenibilitat està treballant per preveure i gestionar aquestes situacions, per poder seguir gaudint dels parcs i vetllar per la conservació de l’espai.

 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.