L’equip de govern de l’Ajuntament d’Ascó va lliurat el passat dissabte 19 de gener el xec fi de carrera a cinc joves del municipi per un import de 3.000 euros cada un. Aquest xec es dóna a tots els estudiants universitaris que han acabat la seva formació universitària.

Es tracta d’unes subvencions que es concedeixen des de l’any 2009 amb l’objectiu de reconèixer l’esforç que han fet els estudiants durant el temps que han durat els estudis i que se sumen als que es donen per cada crèdit aprovat durant tota la carrera.

El xec fi de carrera també té la finalitat d’ajudar-los a ells i a les seves famílies a cobrir la despesa que suposa ampliar els coneixements que han adquirit, ja sigui realitzant algun màster, postgrau o estades a altres universitats.

Però aquestes no són les úniques subvencions que atorga l’Ajuntament d’Ascó en concepte d’ajuts individuals per als estudis. També concedeix ajuts als alumnes d’educació infantil, primària, secundària, estudis de grau, de postgrau o equivalents, ensenyaments d’idiomes i als cursos d’accés als cicles formatius. Així mateix, es poden sol·licitar ajuts pel transport i per l’adquisició de llibres.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.