Dimarts al vespre, en un Parc dels Xiribecs que van crear una atmòsfera especial, s’ha presentat la Candidatura a les municipals del proper mes de maig.

Una llista que representa una nova mirada (que serà el lema de campanya) sobre totes les maneres de fer política a Amposta. Una mirada centrada en les persones i que busca recuperar la confiança de l’electorat d’Amposta que clarament va perdre a les últimes eleccions municipals de 2015.

La nit va estar carregada d’emocions quan Manel Masià anava desgranant un a un els membres de la seva candidatura. Exemples com Jordi Fosch, treballador incansable del Partit Demòcrata i que mai havia anat a llistes, o Mor, inmigrant de Dakar, que va emocionar a tota l’audiència quan va dir que havia tingut una vida molt dura i aquesta oportunitat no la vol desaprofitar per portar Amposta més amunt. L’obertura al màxim del partit a la ciutadania, a diferents ideologies queda demostrada amb les incorporacions per exemple de la Jessica Melich o el Josep Antoni Vidal, clarament en ideologies diferents però que volen sumar per fer una Amposta millor, una Amposta adaptada als nous temps, per portar-la més enllà..

L’Hadar Ayxendri, candidat també a les Europees amb JuntsXCatalunya, va acabar la seva intervenció agraïnt a Masià la feina feta i amb un rotund “Amposta serà magnètica o no serà”.

Una de les sorpreses de la nit, rebuda amb una forta ovació, va ser la incorporació a la llista d’Isabel Ferré. Ella havia dit molts cops que no continuava, però que la manera de fer de la candidatura, de la contraposició d’idees, de formes de treballar, de personalitats diferents, la impulsaven a seguir una legislatura més per tal d’aportar tota la seva experiència.

L’Annabel Marcos, actual secretària general del Govern de la Generalitat, va destacar que ella ja “havia visualitzat la renovació fa 4 anys quan va demanar a Masià que fos el President Local del Partit Demòcrata i que ha sumat per fer possible la recuperació de l’alcaldia d’Amposta”.

Durant la intervenció del Conseller Buch, va destacar “la importància de les ciutats a l’hora de crear país”. També va recordar que va ser 12 anys alcalde de Premià de Mar (Maresme) i què “la brillantor dels ulls i la ilusió que té Manel Masià és la mateixa que tenia jo la primera vegada que em presentava a l’alcaldia”.

Durant la intervenció de la Meritxell Lluís, dona de conseller empresonat Josep Rull, va explicar “no hi ha res de normal en tot el que està passant, i hem de seguir lluitant pels nostres presos i pels nostres exiliats”.

La llista està composta per 12 dones i 12 homes, la qual cosa representa un canvi de tendència respecte a d’altres llistes i l’aposta descarada per encarar un canvi de model de societat que nosaltres ens creiem des de bon principi. Masià va afegir “vull feminitzar l’Ajuntament d’Amposta, hi ha massa crispació , hi ha massa testosterona”.

Una llista transversal amb tots els sectors representats, amb gent planera, bona gent, amb una mitja d’edat per sota de les anteriors llistes de CDC i, sobretot, amb moltes ganes de treballar per la gent d’Amposta.

Masià va agrair públicament “un agraïment molt especial als regidors sortints que han fet molt bona feina com a grup municipal. Ells, amb el seu esforç, han mantingut el pavelló molt alt i nosaltres, per això, els estem agraïts. I un record molt molt especial a José Tomàs, regidor que ens va deixar aquesta legislatura”.

Durant l’últim any s’han intensificat les reunions amb entitats esportives, culturals i socials, i amb personalitats destacades d’Amposta per tal de agafar el batec de la ciutat i de les persones més implicades. S’ha escoltat a la gent per tal de fer un programa electoral i unes propostes, que juntament amb la feina de l’equip Amposta2030, faci d’Amposta una ciutat de futur i en futur.

L’anàlisi de la majoria de reunions es que Amposta econòmicament està gelada, que no hi ha feina de qualitat i que a nivell territorial s’està perdent pistonada. L’Amposta magnètica, un decàleg de valors i propostes, és aquella Amposta que supera tots aquests problemes per tornar a possar-la al mapa, per generar feina de qualitat, per fer una gestió diferent de l’ajuntament posant les persones als centre i que fa de la ciutat un servei.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.