La candidatura encapçalada per l’ampostina Annabel Marcos ha estat la guanyadora del procés d’elecció de la nova executiva de Junts per Catalunya a la Vegueria de l’Ebre que s’ha celebrat entre el 20 i 21 d’aquest mes de setembre. Esta candidatura s’ha imposat a la l’altra, liderada per Caritat Garcia. El resultat final ha estat el 72,85 % dels vots per la llista d’Annabel, mentre que la candidatura de Caritat ha tret el 16,56 % dels vots.

Així, després d’estes eleccions de càrrecs territorials, la nova executiva de la vegueria de Junts per l’Ebre queda integrada pels membres següents: Xavier Pallarès, Sisco Vernet, Eva Panisello, Rai López, Laura Domènech, Batiste Forcadell, Marc Anguera i Àngels Llombart.

El resultat d’estes eleccions és un aval i un vot de confiança dels afiliats i afiliades ebrencs a l’executiva encapçalada per l’Annabel Marcos, revalidant d’esta manera la presidència de la vegueria. En esta nova etap,a que comença a partir d’ara, s’incorporen a l’executiva ebrenca el tortosí i físic Marc Anguera i l’alcaldessa de Rasquera, Àngels Llombart.

Un dels objectius a curt termini d’esta nova executiva és ser el partit hegemònic de les Terres de l’Ebre i això, segons la formació, implica presentar el màxim de candidatures de Junts a les pròximes eleccions municipals i guanyar “el nombre més gran d’alcaldies”. Sense oblidar, asseguren, que l’objectiu prioritari “és arribar aconseguir la independència de Catalunya”.

Al mateix temps que s’ha convocat este procés d’elecció de la nova executiva de la vegueria, també s’han elegit les executives comarcals ebrenques de Junts. A les executives comarcals del Montsià i la Ribera d’Ebre els militants han estat cridats a votació per validar la nova executiva per ser només una única candidatura. Així, a la Ribera d’Ebre ha quedat com a president Jordi Jardí que substitueix a l’alcaldessa de Palma d’Ebre, Marina Rojals. Marina deixa la coordinació ebrenca per motius familiars, ja que comença una nova etapa familiar per tenir cura d’un nou membre a la seva família. A la nova executiva riberenca s’incorporen el nou alcalde de Móra d’Ebre, Rubén Biarnès, i l’alcaldessa de Rasquera, Àngels Llombart. Per altra banda, a la comarca del Montsià la rapitenca, Elena Queralt, substitueix a l’alcalde de Masdenverge que renuncia a la presidència, però es manté a l’executiva. A esta executiva s’incorpora el planer i enginyer, Eric Bel.

Mentrestant, a la Comarca del Baix Ebre, els afilats i afilades han pogut elegir entre dues candidatures. Una encapçalada per la regidora del Perelló Marta Fucho i l’altre liderada per la jesusenca, Anna Ribes. El resultat del procés ha estat 57, 35% a favor de la llista encapçalada per la Marta Fucho enfront del 38,24% per la llista liderada per Anna Ribes.

Per acabar, a la comarca de la Terra Alta no ha fet falta votar perquè s’ha validat automàticament al ser la mateixa executiva i no sortir cap llista alternativa. Continuant, per tant, l’actual president comarcal l’alcalde d’Arnes, Quim Miralles.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.