El portaveu de Ciutadans a Tortosa, Ruben Espuny, ha presentat una denúncia a la Junta Electoral de Zona contra l’ajuntament de Tortosa per mantenir la pancarta que reclama la “llibertat presos polítics”.  “Tot i les diferents resolucions de la Junta electoral central i de les provincials, al balcó de l’Ajuntament de Tortosa continua penjada una pancarta amb un contingut clarament partidista, que s’associa amb algunes de les formacions que es presenten a les eleccions”, ha explicat Espuny a través d’un comunicat.

El portaveu del partit taronja va avançar a l’entrevista de l’Ebre Notícies el divendres passat que des de Ciutadans estaven estudiant denunciar l’ajuntament davant la Junta Electoral de Zona. “L’espai públic és de tothom, i el que no pot ser és apropiar-se o polititzar l’espai públic. Perquè significa marginar i discriminar negativament totes les persones que no creiem en el projecte independentista, i en època electoral, encara és més greu”, va justificar Espuny en la primera entrevista que concedeix un càrrec ebrenc del partit d’Albert Rivera. “Demanarem la retirada de tota aquesta simbologia, no només dels edificis de la Generalitat, sinó també de l’ajuntament de Tortosa i això inclou la de Tortosa”, i afegeix que “en els propers dies hi haurà més informació” sobre aquesta possible denúncia.

Ciutadans presentarà llista a Tortosa amb un objectiu clar, ser la primera força constitucionalista de l’ajuntament. “Nosaltres no entrarem a l’ajuntament de Tortosa per ballar la música dels independentistes. Tindrem una veu crítica contra aquells que pretenen dividir la societat catalana, amb un projecte de ciutat, per suposat“, subratlla Espuny. I no descarten arribar acords amb el PSC: “A partir d’aquí anem a guanyar, un cop ho tinguem tot damunt la taula analitzarem. Un vot a ciutadans Tortosa no servirà ni per acció ni per omissió per fer el joc als independentistes”.

Espuny explica que fins ara Ciutadans ha tingut un perfil baix a les Terres de l’Ebre però que ara es troben en disposició de presentar un projecte i de formar una estructura de partit al territori. De moment només confirmen que es presenten a Tortosa. Però ja tenen presència a una dotzena de poblacions: Roquetes, Amposta, Móra d’Ebre, Deltebre, la Ràpita, l’Aldea, l’Ampolla, l’Ametlla de Mar, Benissanet, la Sénia i Xerta.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.