El portaveu de Ciutadans a l’Ajuntament de Tortosa ha acusat de mentir a l’alcaldessa Meritxell Roigé i a la resta de grups que han votat contra la moció popular del Corembe a favor de la reinterpretació del Monument franquista. Segons Miquel Albacar, no és cert que l’Ajuntament estigués obligat a complir amb les peticions de la Generalitat per facilitar la retirada.

Segons Albacar, l’ajuntament ha actuat de forma discrecional amb els diferents tràmits que han aprovat tant l’equip de govern com l’oposició. Primer, retirant la condició de Bé Cultural d’Interés Local i després modificant el Pla Urbanístic per situar un pont allà on hauria de quedar la pilastra sense el monument.

“Em dol que mentisquen. Perquè l’equip de govern i l’oposició han fet tràmits discrecionals, que podien triar fer-ho o no fer-ho, a favor de la retirada”, ha dit Albacar a l’Entrevista de l’Ebre Notícies. “Ara diuen que la culpa és d’uns altres que els obliguen a treure-ho. Ells tenien molt a fer i ara menteixen descaradament“.

Ciutadans sosté que calia respectar la voluntat dels tortosins i tortosines expressada a la consulta del 2016 quan van triar impulsar la reinterpretació del monument.

Pots veure l’entrevista completa a continuació:

Periodista.