La Federació d’Associacions d’Empresaris d’Hostaleria de la Província de Tarragona (AEHT), ha presentat aquest matí la nova AEH Montsià, una associació històrica que es reactiva amb una junta formada pels allotjaments i restaurants més destacats de la comarca. L’AEH Montsià, fundada fa 25 anys, es reactiva aquest 2024 per cohesionar restaurants i hotels, ampliar les pernoctacions i aglutinar tots els agents del sector, des de la costa fins a l’interior.
Encapçalada per Vicent Guimerà, del Restaurant L’Antic Molí, guardonat amb una Estrella Michelin, una Estrella Verda Michelin i un Sol Repsol, compta amb una junta formada per veus històriques i de primer nivell, com Joan Capilla, de l’Hotel Algadir del Delta, guardonat amb una Estrella Verda Michelin; amb Aitor López, del restaurant Citrus del Tancat de Codorniu, guardonat amb un Sol Repsol i pels restaurants i hotels La Tancada Càmping i Restaurant, Hotel Restaurant Diego, Hotel Montsià i Restaurant Cal Faiges.
Com ha comentat Guimerà, “per a mi és un privilegi presidir l’AEH Montsià. Treballaré perquè tots els associats anem junts i puguem donar el màxim de visibilitat al nostre territori. Som uns privilegiats de viure en aquest entorn, i ho hem de posar en valor”.
El primer objectiu que es planteja l’associació és aportar valor i enfortir els vincles amb el sector primari, el qual nodreix i diferencia la cuina del Montsià; així com cambiar el costum de treballar de forma individual per fer créixer el territori.
L’associació oferirà formació per augmentar el personal qualificat a la comarca, promocionarà als associats a través d’eines com la Guia Gourmet i organitzarà jornades gastronòmiques
L’associació oferirà formació per augmentar el personal qualificat a la comarca, promocionarà als associats a través d’eines com la Guia Gourmet i organitzarà jornades gastronòmiques. Tot plegat sense oblidar la voluntat de representar i defensar els drets i inquietuds dels associats. Per altra banda, l’associació es planteja com a objectiu seguir incorporant nous socis per enfortir el sector i el territori.
El President de l’AEHT, Francesc Pintado, ha compartit el seu convenciment que el Vicent farà una magnífica feina i ha remarcat que “El Montsià viu un moment daurat amb la construcció i obertura d’hotels i restaurants que reflecteixen l’alt nivell de la restauració de la comarca”. I ha afegit que “hem d’apostar per aquest model que genera riquesa i respecta l’entorn, fugint del turisme de masses i l’estacionalitat”.
L’acte ha finalitzat amb l’entrega de la jaqueta de cuina de l’AEHT a l’alcaldessa d’Ulldecona, Núria Ventura, que ha fet públic el seu suport a la nova associació remarcant que “iniciatives com aquestes ajuden a la dinamització econòmica i a encarar amb més seguretat un futur incert”
L’acte ha finalitzat amb l’entrega de la jaqueta de cuina de l’AEHT a l’alcaldessa d’Ulldecona, Núria Ventura. La padrina de l’AEH Montsià ha fet públic el seu suport a la nova associació i ha remarcat que “iniciatives com aquestes ajuden a la dinamització econòmica i a encarar amb més seguretat un futur incert”.
Durant l’acte també s’ha fet una menció especial a Lluís García, president emèrit de l’AEH Montsià, i a la seva implicació i passió durant tots els anys en que va ocupar el càrrec.
Aquesta és ja la dissetena associació que l’AEHT crea o reactiva per donar veu als hotels i restaurants de tots els territoris de la província de Tarragona. Així doncs, a les associacions de Tarragona, Reus, Cambrils, Salou, Vila-seca, Terra Alta, Conca de Barberà, Alt Camp, Baix Penedès, Baix Gaià, Hotels de Tarragona, Associació d’Apartaments Turístics de Tarragona ciutat, Hotels de Reus, Associació hotelera de la província de Tarragona i l’AEH Priorat se li suma avui l’AEH Montsià, la penúltima per abarcar tot el territori.