Aquest dilluns la Laura Baiges, aldeana de 28 anys, s’estrenarà al programa MasterChef. La jove comunicadora ha arribat a Madrid per presentar el millor de la gastronomia ebrenca al concurs de talent culinari que arriba a la seva onzena edició. “Tot va començar pels meus amics, que em deien que era una bona cuinera”. Entre rialles recorda com entre els companys de pis deien “avui soparem com a Masterchef”, i ella feia un sopar molt elaborat. El repte ara és el de destacar entre uns 60 participants, passar a la següent fase i així formar part dels 23 aspirants que entraran per la porta gran a aquesta edició.
“El fet d’arribar a Madrid ja és un triomf, no em pensava arribar tan lluny”, explica en una entrevista concedida a ebredigital.cat. I és que abans d’arribar al programa que es podrà veure aquest dilluns en RTVE1, la Laura va haver de passar tres fases prèvies. En la darrera etapa va cuinar un cebiche d’anguila, representant la cuina ebrenca, que li va permetre aconseguir una cullera de Masterchef i presentar el seu talent culinari a la capital espanyola. Segons explica, des d’un principi el programa va mostra voluntat de conèixer-la com a candidata: “Em vaig sorprendre perquè pensava que el meu perfil no seria interessant”, comenta.
Segons ens ha explicat, la passió de Laura per la cuina li ve des de ben petita: “Els meus pares són uns cuiners increïbles que sempre m’han donat aquesta importància que sento per la cuina” i afegeix que “un bon plat era el motiu per ajuntar-nos a taula”. Gràcies a l’experiència darrere del negoci familiar en un petit restaurant (el ‘Racó de Santa Llúcia’) al Perelló, ha decidit, animada pels amics i familiars, a presentar-se a aquest talent culinari que presenta el seu primer programa, que enguany estrena un format XL, aquest dilluns 27.
Un talent culinari amb gust ebrenc i de territori
Laura està emocionada de poder mostrar al món la seva passió per la cuina i de representar l’Ebre en aquest concurs tan prestigiós. Quan li preguntem per la seva inspiració culinària, destaca com els plats típics ebrencs, com els canyuts, l’han inspirat, i també els sabors de la terra on ha crescut. De fet, any rere any torna per continuar ajudant a la seua mare amb el restaurant familiar, la qual cosa li permet gaudir de la gastronomia ebrenca.
Tot i això, ella descriu que el seu estil de cuina està marcat per la consciència amb el medi ambient, un criteri saludable i un ampli ventall de plats internacionals. A més, afegeix que “el fet de no menjar carn” ha marcat la seva cuina donant un protagonisme a la verdura. Sense oblidar els plats ebrencs. Ara, reconeix que el que més li agrada de la cuina és que un “hmmm!, què bo” s’entén a tot arreu, i això és una cosa que només passa amb la gastronomia.
La Laura considera que el programa “és una oportunitat per donar visibilitat a l’Ebre, que sovint és oblidat”, i explica que, davant la situació actual que està passant en el Delta, és “molt important” visibilitzar aquesta “terra oblidada de Catalunya”.