El PSC denuncia que les Terres de l’Ebre han sofert durant deu anys l’abandonament per part dels governs d’ERC i JuntsxCat. Asseguren que l’economia productiva no ha rebut prou impluls ni suport insitucional i que les desigualtats sociasl han augmentat. Joaquim Paladella: “Ens van aturar el rellotge i no hem avançat, ni tant sol han estat capaços de gestionar els minsos recursos destinats als pressupostos”.

L’Eix de l’Ebre, la C-12, una carretera prioritària per la qual circulen molts vehicles d’entre les que registren més sinistralitat de tota Catalunya. L’eterna oblidada pel govern de la Generalitat, “el govern de JuntsxCat i ERC no han fet res pel desdoblament, no han executat ni un km nou de carreteres”. Tots els territoris de Catalunya disposen d’una Autoritat Territorial de Mobilitat per desenvolupar una estratègia de mobilitat pròpia que garanteixi una fluida comunicació. “La mobilitat i el transport públic no entra dintre dels seus càlculs, no han fet res per solucionar els greus problemes que tenim de mobilitat, per no tenir, ni Autoritat Territorial de Mobilitat tenim, ens l’han negat constantment. La Generalitat tampoc ha volgut signar cap conveni amb RENFE per bonificar el preu del bitllet dels trens de velocitat alta per tal de facilitar els desplaçaments a preus competitius, cosa que si han fet a Tarragona i Girona, el menysteniment cap a les Terres de l’Ebre per part del govern d’ERC i JuntsxCat ha estat una constant”, continua Joaquin Paladella

El Pla estratègic de les Terres de l’Ebre redactat per la URV, amb la col·laboració dels agents socials i econòmics de les Terres de l’Ebre, i consensuat al territori asseguren els socialistes que està en un calaix. “La seva implementació suposa inversions i no estan disposats a fer-ne. El pressupost de la Generalitat del 2020 a l’Ebre s’ha reduït a uns raquítics 29,4 milions d’euros, d’ençà del 2010 s’ha rebaixat en un 75%. En lloc d’intentar revertir la despoblació invertint més es fa just el contrari, acumular retallades i retallades. Potser pensaran que els ebrencs i ebrenques ja estem bé…”, assergura Paladella.

Els socialistes també defensen la posada en marxa dels regadius: “Els regs pendents del canal Xerta-Riu Sénia i l‘Aldea Camarles aturats des de fa deu anys i sense la voluntat d’invertir-hi un sol euro, una discriminació més cap als pagesos, i els pobles petits immersos en un despoblament galopant per la manca d’atenció cap als pobles petits ha propiciat la marxa de la gent que viu al món rural cap a la ciutat, ja que no disposen de la garantia dels serveis bàsics, i també perquè la connectivitat tant en l’àmbit de la mobilitat com de la digitalització és deficient.” 

Per la seua banda Georgina Ebri candidata al Parlament ha afirmat que “tenim una població envellida abandonada a la seva sort pel govern d’ERC i JuntsxcAT. Les polítiques adreçades a la gent gran no entren en les seves prioritats”. “Si fa deu anys el nou hospital de les Terres de l’Ebre era una necessitat, ara ja és una urgència sanitària i territorial. Aquí tampoc han fet res ni està planificat. L’equip de radioteràpia de tractament contra el càncer fa tres anys que està a Jesús i encara no s’ha instal·lat. Els Consultoris locals dels pobles petits han perdut serveis i han vist reduït els horaris i dies d’atenció”, acaba dient Georgina Ebri

 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.