El candidat d’ERC a la presidència de la Generalitat, Pere Aragonès, s’ha compromès a fer que la victòria que els republicans celebren aquest divendres amb la seva investidura esdevingui “una victòria de país“. “Correspondrà a la feina que fem a partir d’ara, també a la feina que jo faci, que aqeusta victòria que avui es pot veure com una victòria de partit esdevingui una victòria de país“, ha manifestat en el darrer torn de rèplica del ple d’investidura. Aragonès ha manifestat que serà una victòria si són capaços de fer que la reconstrucció econòmica i social arribi a tothom i que amb la pluralitat del Parlament “tota la ciutadania s’hi vegi representada“.

Aragonès ha recordat el llegat de Francesc Macià, Lluís Companys, Josep Irla i Josep Tarradellas, però també dels qui van “defensar les urnes” l’1-O. N’ha reivindicat el mandat i ha recordat la tasca dels “gegants polítics que ho han donat tot pel projecte polític en què creuen, que no és de partit, sinó de país“. Així, ha citat Oriol Junqueras, Marta Rovira, Carme Forcadell, Dolors Bassa o Raül Romeva, i “als exiliats i presos que estan patint la repressió per haver fet possible que l’1-O votéssim“.

El candidat d’ERC ha apel·lat també al concepte de “Catalunya sencera“, “que no diferencia ni per orígens socioeconòmics ni per ubicació territorial“. D’altra banda, ha insistit que el conflicte polític “s’haurà de resoldre” i que no se soluciona ni desapareix “posant-lo baix de la catifa ni fent d’estruç que amaga el cap“. “Som consicents de les dificultats, però això no ha de menystenir ni un sol gram la nostra determinació“, ha afegit Aragonès, que ha tornat a fer una crida a solucionar el conflicte polític “votant“.

Autor: