La 13a edició del Jotacampus, del 23 al 27 de juliol a El Poble Nou del Delta, estarà dedicada a la celebració dels centenaris de Joan Salvat-Papasseit i Vicent Andrés Estellés i als camins que uneixen la poesia amb la música d’arrel. Alguns dels seus tallers i activitats extraordinàries estaran relacionades amb aquest apropament entre versos i cançons. Com a novetats destacades, el Jotacampus ofereix una completa oferta de tallers de veu amb mestres com Jaume Ayats i Heura Gaya, la presència de Mafer Bandola, especialista en bandola veneçolana que arribarà directament dels EUA al Delta de l’Ebre, un taller de dansa en remull amb Anna Bastida, percussió corporal amb Enric Pizà, castanyoles amb Òscar Prats i construcció d’instruments com flauta de pastor, canya badada o pandereta amb Xixu Luthier. També hi haurà un taller d’iniciació al Scrapbooking per part d’Anna Arques, per enquadernar artísticament les fotografies que s’hauran pres durant aquests dies.
Formadors com Josep Bertomeu ‘Polet’, els guitarristes Francesc Tomàs ‘Panxito’ i Sergi Trenzano, el cantant Arturo Gaya i el percussionista Sergi Molina formen part de l’equip habitual del Jotacampus com des de les seues primeres edicions.
La sessió de cloenda visitarà una musclera de la badia dels Alfacs per posar punt i final amb un cant a l’amor de Joan Salvat-Papasseit. L’oferta pedagògica conté 20 tallers de 6 hores lectives, contemplant la
possibilitat d’inscriure’s d’un a quatre tallers.
El Jotacampus és l’Escola d’Estiu de l’Aula de Músiques de la Terra, un pla formatiu amb 27 anys d’experiència a les Terres de l’Ebre, impulsat pel Centre d’Interpretació de la Jota a les Terres de l’Ebre. Combina l’aprenentatge dels diversos àmbits de treball musical (cantar, tocar i ballar) amb la xalera i el coneixement del territori. Compta amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament d’Amposta.
El programa complet així com el formulari d’inscripció es publiquen a www.lajota.cat.