La qualitat i l’excel·lència de les platges ebrenques tornen a estar guardonades amb la bandera blava, en concret, flamejaran 10 d’aquestes al nostre territori, una menys que en 2021 al no renovar la seva condició la platja Pixavaques de l’Ametlla de Mar. Tot i això, el municipi del Baix Ebre és la població amb més guardons de les Terres de l’Ebre amb quatre. L’Ampolla i La Ràpita repeteixen en dos, i Deltebre i Alcanar conserven la que ja tenien.

En concret han estat otorgades a les platges de Calafató, Sant Jordi d’Alfama, Cala Forn i l’Alguer a l’Ametlla de Mar; Les Avellanes i Cap Roig a l’Ampolla, Les Delícies i Parc del Garbí a La Ràpita, Riumar a Deltebre i la platja de Les Cases a Alcanar. Que a més són els mateixos paratges que ja van obtenir la distinció a la passada edició.

En total a Catalunya es compta aquest 2022 amb 94 platges amb Bandera Blava, quatre més que el 2021. 26 de les quals són de la demarcació de Girona, 32 de Barcelona, 26 de Tarragona i les 10 mencionades a les Terres de l’Ebre. Aquest guardó, reconegut a escala internacional i que s’atorga en 47 països, valora i premia la gestió ambiental, la seguretat de les zones de bany i les seves instal·lacions, així com la prestació òptima dels serveis, la informació i l’educació ambiental.