L’alcalde de l’Ametlla de Mar, el republicà Jordi Gaseni, ha estat escollit nou president de l’Associació de Municipis per la Independència. Amb Gaseni a l’AMI i l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, a l’ACM, ja són dues de les tres entitats municipalistes de Catalunya presidides per un alcalde de les Terres de l’Ebre.

Gaseni agafa el relleu de l’alcalde del Port de la Selva. Junts i ERC van acordar el 2019 repartir-se els quatre anys de mandat i el traspàs s’ha fet efectiu aquest divendres. En la reunió també s’han produït canvis en la directiva i l’executiva. L’assemblea de l’entitat municipalista ha celebrat la seva assemblea al Teatre Metropol de Tarragona, amb la presència del President de la Generalitat, Pere Aragonès, i la presidenta del Parlament, Laura Borràs.

En el seu discurs, Gaseni ha expressat que l’entitat és “el soci més fidel” de la Generalitat cap a la constitució de la República, “l’amnistia, l’autodeterminació i l’antirepressió”. “No us fallarem”, ha assegurat davant els alcaldes dels municipis adherits que omplien la platea. També ha defensat el paper dels consistoris per assolir la independència de Catalunya: “L’Estat sap que som clau per al creixement” de l’independentisme.

Als batlles els ha instat a mantenir viu l’espai independentista: “Hem de tenir la màquina ben engreixada per quan hi tornem”, ha assenyalat, alhora que ha defensat que cal que els municipis estiguin “ben forts” per si hi ha una reacció contrària de l’Estat. “Als alcaldes no se’ls inhabilita per defensar els pobles”, ha exclamat en referència al batlle de Roquetes, Paco Gas, que espera una sentència judicial que el pot inhabilitar per qüestions relacionades amb l’1-O.

Un dels reptes de Gaseni serà superar l’ofensiva judicial a la qual s’enfronta l’AMI. La Fiscalia ha denunciat alguns dels ajuntaments que paguen la quota per prevaricació i malversació, segons ha publicat el diari ARA. Això ha fet que altres ajuntaments eviten pagar-la i en total, l’AMI ha perdut el 50% del seu finançament.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.