L’exvicepresident del Parlament Josep Costa (JxCat) creu que si el secretari segon de la Mesa, Jaume Alonso-Cuevillas, també de Junts, no vol assumir el risc de ser inhabilitat “no hauria d’estar a la Mesa“. D’aquesta manera, ha reaccionat a través de Twitter a l’entrevista de Cuevillas a ‘Vilaweb’ en què s’ha mostrat partidari de no tramitar propostes de resolucions sobre el Rei i l’autodeterminació. “Què és més eficaç per desgastar l’estat espanyol? Denunciar això o deixar que ens inhabilitin sense pena ni glòria per una bestiesa?“, ha argumentat Cuevillas. Però per a Costa, defensar la sobirania del Parlament “no és cap bestiesa” i ha afegit que ser empresonat o inhabilitat per fer-ho “és una cosa digníssima“.

Després que l’entrevista hagi sortit publicada, el mateix Cuevillas ha donat per fet a través de Twitter que el titular generarà polèmica i ha explicat que en l’entrevista defensa “vista l’experiència” que “una confrontació numantina no serà sempre la més intel·ligent“. “Quan no puguem resistir la força bruta del repressor, potser millor aprofitar-la per fer-lo caure. No creieu?“, ha afegit.

El diputat del PDeCAT al Congrés Ferran Bel ha assegurat a través de les xarxes que comparteix “molts aspectes” de l’entrevista.

Autor: