Este és el rànquing de països del món amb artistes empresonats. España, la gran democràcia i fortament consolidada, és el primer, és el líder. Esta classificació és de FREEMUSE, que és una organització internacional que defensa la llibertat d’expressió artística, i que assessora Nacions Unides; clar, per la consolidada democràcia espanyola, per l’Estado español segurament seran uns comunistes, intoxicadors, comprats per soscavar el seu prestigi. El 2019 España liderava amb 14 artistes empresonats, Iran 13, Turquia 9, Birmània 8, Egipte 6, Xina 5 i Rússia 4; i el 2020 continua liderant el rànquing. Crec que España hauria de valorar la qualitat democràtica d’estos països i vore que ha arribat a un nivell de dictadura quasi total. El dret de manifestació, a España, es pot convertir en rebel·lió i …, presó; la llibertat d’expressió es pot convertir en enaltiment del terrorisme, injúries a la corona o delicte d’odi i …, presó. La corona pot fer el que li done la gana i no passa res, és inviolable, però a qui la crítica li pot caure pena de presó. Quasi que estem com a l’edat mitjana, mira, ja només els falta el dret de cuixa… Molts governs i organismes internacionals han demanat a España que revise el codi penal, pel que fa a la rebel·lió, sedició i injúries contra la corona, però es veu que la norma suprema és “la unidad de España encabezada por un Rey”.

La revisió cronològica, malauradament, no ha millorat gens. Començo pel 15 de febrer, quan, immediatament després de les eleccions al Parlament de Catalunya, la Fiscalia del gobierno de España, manada pel PSOE, torna a recórrer el 3r grau dels presos polítics; bé, en la seua línia.

El dia 16 detenen a Pablo Hasél a la Universitat de Lleida (puntualitzo que no em va agradar que es tanqués allí) i va a presó, en aquell moment, per 9 mesos per injúries a la corona a les lletres de les seues cançons; España consolidant la seua primera posició. Les conseqüències han estat protestes, saquejos, violència, detencions, judicis i molt malestar, però l’origen és molt clar.

Als països avançats (Anglaterra, Alemanya, França …) no existeixen estos delictes, és més, els seus presidents defensen la llibertat d’expressió com un dret bàsic i inalienable d’una democràcia…

Paradoxalment, el dissabte anterior vam poder vore una manifestació amb banderes franquistes, símbols neonazis (esvàstiques incloses) i un discurs dient que els jueus són els culpables sempre. I això no és delicte a España?

El dia 17, un any i mig després de la sentència del procés pel TS, el TC tomba el 1r recurs en contra i possibilita anar als tribunals europeus, sí, però han tardat UN ANY I MIG, suposo que han de tenir molta faena, eu, so pena que…

El dia 18 els rectors de les universitats públiques defensen la llibertat d’expressió. Això és mal senyal, perquè a un país avançat i obert, no s’hauria de demanar i, a més, per part dels rectors, en fi, un símptoma més de final de règim. A continuació, lògicament, onada de protestes i vaga d’estudiants per denunciar-ho i, també lògicament, repressió de la policia.
El dia 23, Melilla retira l’última estàtua de Franco (pedestre, rampante, erecte i amb bastó de mando, vestit de militar) que quedava a la via pública a “España y colonias”. Recordem que Franco va morir l’any 1975; per tant, a partir d’ara, i fins al seu desmantellament, el monument de Tortosa serà l’últim vestigi del franquisme; Déu n’hi do…

El mateix dia, el ciutadà Juan Carlos paga més de 4 milions d’Euros a Hisenda per regularitzar les seues porqueries fiscals; Sánchez fa un discurs parlant-ne i, per la premsa feixista d’España es desmarca de la corona, però el que diu és que la conducta de Juan Carlos és “incívica “. Home, mira, per tant, igual com escopir al carrer o tirar-se un pet… No?

Ja no saben com justificar la conducta del bípede esmentat, encara que cal recordar que la Real Academia española de la Lengua diu que “incívico o incivil es falto de civilidad o cultura, grosero y maleducado “; per tant, defraudar a hisenda milions d’Euros és com tirar-se un pet; sempre aprenem coses noves.

El dia 1 de març la Fiscalia superior de Catalunya es querella contra la Mesa actual del Parlament de Catalunya (Roger Torrent i altres membres) per tramitar 3 resolucions, en favor d’exercir el dret a l’autodeterminació (dret reconegut a la carta de drets de l’ONU … ) i per reprovar la monarquia. España continua consolidant el seu lideratge mundial en contra de les llibertats i drets civils. O sigui que, no només converteixen un REFERÈNDUM en un delicte i el castiguen amb un munt d´anys de presó, sinó que també és delicte parlar-ne. Sí, sí, sí, tot molt democràtic…
El dia 4, també de març, Alemanya posa sota vigilància un partit nazi; i a França el govern dissol una associació d´ultradreta; en canvi, a España, uns militars diuen que s’hauria d’afusellar a 26 MILIONS DE PERSONES i no passa res; i la Fiscalía del reino de España ni es mou.

Ah! I les infantes es vacunen de la COVID, saltant-se els protocols de grups i edats, per anar a vore al seu papa…

España és un estat de la Unió europea (s’ho haurien de fer mirar…) on la corona fa el que li dona la gana i té inviolabilitat total; on la cúpula de la judicatura continua nomenant càrrecs tenint el mandat caducat fa més de dos anys; on la judicatura, en general, decideix quasi tot; on els feixistes campen i vociferen impunement; on no es respecten els drets civils; on els partits hegemònics (PSOE i PP) protegeixen la corona i posen davant de tota la unitat d’España; on hi ha un deute del 118 % del PIB; i on l’atur juvenil és del 40 %…
Això és una democràcia consolidada?

Acabo amb uns quants Proverbis, del capítol 29. 29:2 diu: “Quan governen els justos, el poble s’alegra; el poble gemega si mana un tirà”. 29:7 diu: “El just promou el dret dels pobres, el malvat és incapaç de reconèixer-los”. 29:23 diu: “L’arrogància de l’home acabarà humiliant-lo, l’esperit humil aconseguirà honors”.

Crec que governants i jutges haurien de llegir-ho, si més no. I tenir en compte que, tard o d’hora, a tots ens arribarà el nostre moment. Cito Proverbis 16:5 que diu: “El Senyor detesta els altius, tard o d’hora no els deixarà sense càstig”.

Professor de secundària.