Ja fa temps, un senyor molt assenyat em va dir “en un futur no massa llunyà, als pagesos ens pagaran, per ser els jardiners de la gent de ciutat”, per a que quan ens visitin a les nostres comarques, puguin dir … “que macu!!!”

Mareta meua… pot ser que tingui raó ???

Aquesta crisi, que la covid ens ha portat a totes les cases ha obert la ment als consumidors, i ara, de cop i volta… tots estem conscienciats que el millor es consumir, productes de proximitat, de Km 0, comerç local, cuina de proximitat… i també es reforça de manera important el producte ecològic, sostenible, sa i bo!!!!

Això és fantàstic, meravellós… ja és hora que es valori la qualitat dels productes !!! Igual aquesta crisi sanitària reforça l’esperit de consumir donant valor a COM es fa !!!

Però per altra banda, els pagesos segueixen cobrant els productes al mateix preu, en molts casos, iguals que fa 10 o 15 anys…!!! Què està passant ???

Si fins ara el QUÈ era la pregunta que ens fèiem com a consumidors, a l’hora de triar la nostra compra, seria bo que a partir d’ara també ens preguntem el QUI els fa, el ON es fa i sobre tot el COM es fa qualsevol producte alimentari.
Potser amb aquestes qüestions abans de fer la compra, aconseguirem gaudir de un producte de més qualitat, més pròxim, i més sostenible,…però amigues i amics, si no fiquem en valor el producte, i això passa per augmentar una miqueta el cost…no serà possible aquesta equació.

Mareta meua….pot ser que tingui raó ???

Jo no vull ser el jardiner de ningú (sense menysprear la feina dels jardiners… excel·lent feina i molt digna). Vull guanyar-me la vida dignament, amb un preu just del meu fruit…!!!

Serem capaços com a consumidors fer-nos aquestes preguntes???

O, és molt possible que “en un futur no massa llunyà, als pagesos ens pagaran, per ser els jardiners de la gent de ciutat”.

Autor: