El festival de cinema de la Terra Alta, l’In-FCTA, s’ha reinventat per celebrar-ne la quarta edició d’acord amb les mesures sanitàries de la pandèmia de la covid. La gala d’entrega de premis es convertirà en un original espectacle d’humor, música, teatre i reflexions al voltant d’una especial sobretaula, que s’enregistrarà i s’emetrà el 8 d’agost per anunciar els guanyadors del concurs de curtmetratges. Hi participaran, entre d’altres, l’actor Edu Soto, l’actriu Mireia Aixalà, la cantant Sílvia Pérez Cruz, el dramaturg Sergi Pompermayer i el director de cinema Santi Suárez, juntament amb el director del festival, l’actor Ivan Massagué. Del 6 al 17 de juliol, s’oferiran cursos formatius per crear els curts a través d’Instragram Live.

La “particular” gala de premis de la quarta edició de l’In-FCTA se celebrarà al voltant d’una taula, en un entorn privilegiat a prop de Bot i amb un dinar amb convidats de luxe que avituallarà Pablo Albuerne, conegut com a Gipsy Chef. A causa de la covid, no hi haurà públic però els convidats del director del festival la convertiran en un espectacle cultural divers, amb actuacions musicals, teatre i humor. Es podrà veure el 8 d’agost en línia a través de la web del festival i serà en aquesta gala “de fals directe” que es coneixeran els guanyadors del quart Concurs de Curtmetratges del festival de cinema de la Terra Alta. Els treballs es poden presentar fins a l’1 d’agost.

Enguany no hi haurà una setmana de cinema i activitats als pobles terraltins com és habitual (l’In-FCTA s’havia de celebrar entre el 2 i el 8 d’agost), però el festival segueix apostant “per la formació, la democratització i l’educació cinematogràfica per a infants i adults” i ha organitzat cursos formatius oberts a tothom i que permetran aprendre més sobre la creació de curts. Els impartirà l’escola de cinema FX Animation, molt vinculada al projecte In-FCTA, entre el 6 i el 17 de juliol. Es podran seguir a través d’Instagram Live. Els cursos inclouen des de la creació de guions audiovisuals fins a la postproducció i els efectes especials, l’edició, la realització i la direcció de fotografia. Estan pensats tant per a professionals del sector com per creadors amateurs.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.