La policia espanyola ha desmantellat als Reguers, amb la col·laboració de la policia local de Tortosa, una xarxa que afavoria la immigració irregular i falsificava permisos de residència. L’operatiu s’ha saldat amb un total de 12 persones detingudes de les quals dos serien els autors intel·lectuals.

La investigació va començar a principis del mes de maig de passat any, quan la policia espanyola va tenir coneixement a través de la Policia Local de Tortosa de l’existència d’una trama dedicada a l’empadronament fraudulent de ciutadans estrangers a dos pisos de la població reguerenca.

Aquests immobles propietat d’un ciutadà espanyol i d’un familiar pròxim, haurien estat utilitzats temporalment per a l’empadronament de ciutadans estrangers en situació irregular, amb la intenció de la realitzar diferents tràmits davant l’Administració.

Durant el desenvolupament de l’operació, la policia ha intervingut nombrosa documentació falsa que consta en els expedients administratius que corroboren la falsedat, així com contractes de lloguer i padrons fraudulents.

Com a responsables de la trama han estat detinguts un ciutadà espanyol i un altre algerià com a presumptes autors dels delictes d’afavoriment a la immigració il·legal i falsedat documental.

D’altra banda, deu persones de nacionalitat marroquina han estat detingudes com a presumptes autors d’un delicte de falsedat documental i per estada irregular al país. Aquestes persones s’haurien beneficiat d’un empadronament fraudulent per a la realització de diferents tràmits administratius, entre els quals es trobaria l’obtenció del permís de residència. Un total de 58 persones van ser investigades per la seva participació en aquests mateixos fets.

L’operatiu ha estat desenvolupat per agents de la Brigada Local de Estrangeria i Fronteres de la Comissaria Local de Tortosa amb la col·laboració de la Policia Local de Tortosa.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.