Ens regim en uns cicles que la Religió Catòlica ens ha inculcat fins la medul·la i a partir d’aquí ha entrat la Religió Capitalista, consagrada pels Magnats, Polítics i Gurús de la fortuna. Ens fan ballar al so que els interessa. En aquestes dates i a partir de l’ 1 de gener ens donen el plaer de triar bons propòsits per a tot l’any. Aquests propòsits es classifiquen en funció de la dificultat que li correspon a la tasca escollida.

Propòsit Gold:

1-Apuntar-se al gimnàs a fer les corresponents activitats físiques de moda, com ara, spinning,  steps, body pump, natació, etc.

2-Aprendre idiomes : anglès, francès, alemany, etc.

Propòsit  Silver:

1-Anar a la dietista a frenar la pujada de pes.

2- Estalviar.

Propòsit Bronze:

1- Assistir almenys una vegada al mes al gimnàs.

2- Pensar en donar-se de baixa al gimnàs i així estalviar.

Aniríem baixant el valor del metall del propòsit i també la exigència de les tasques a fer.

Quin % de les persones aconsegueixen el propòsit si aquest es comença al gener?

Cap persona fins als 65 anys aproximadament pot aconseguir el propòsit marcat a menys que no tingui cap relació ni obligació en cap menor d’edat o estudiant.

Quines són les raons que ens fan fallar? La primera de les raons és que al gener no és un bon mes per començar res important que vulguem prolongar al temps. La planificació es summament necessària per no abandonar.

De fa molts anys sempre hi ha hagut una raó per començar alguna activitat i aquesta ha sigut la recollida de fruits, la collita d’olives per produir oli, la verema del raïm, la sega de l’arròs, la recol·lecció de la sal, ametlles,  garrofes, etc. Als nostres dies tenim altres fruits, xiquets i xiquetes que dels primers mesos de vida fins als 23 anyets aproximadament ens fan adaptar als seus horaris i les seves necessitats. Per a tot aquest jovent el curs comença al setembre, classes, activitats extraescolars, competicions. Els pares, mares, iaios i iaies , és a dir, la resta de la població ens tenim que adaptar als horaris i dates de la canalla.

Fent aquesta reflexió, per al 95% de la població el curs acadèmic marca un principi. Si voleu triomfar en tots els propòsits teniu que programar-vos per començar l’any al setembre i no al gener. També la voluntat,  marcar un objectiu a curt termini, la motivació i com no,  molt d’ànims us faran arribar a la meta que us heu proposat.  Sort!!!

Professor de Formació Professional.