Fa un temps, vaig disfrutar d’un reportatge a la televisió on explicaven que La Universitat de Manitoba fa anys que fa recerca de Mamuts a Sibèria intentant trobar material genètic per poder donar vida a aquest animal prehistòric en els nostres dies.

El que no coneix aquesta prestigiosa Universitat és que a la “meseta” espanyola hi viuen uns Mamuts de la política que encara no s’han extingit: Felipe González, Guerra o Aznar i molts altres de diferents famílies, gèneres i espècies.

Aquests no en tenen prou amb els seus sous milionaris i la bona herba que rumien de les seves elèctriques i bancs, que encara volen donar lliçons de com fer pactes de govern i liderar un país del segle XXI. El que no saben és que s’han quedat obsolets als seus despatxos igual com les càmeres fotogràfiques de carret, els cassets, els CD’s o inclús els refranys. Igual que als comitès d’empresa, on sempre hi ha el cunyat del “jefe” com a responsable d’innovació o emprenedoria. Un senyor que té 60 anys, vesteix pantalons de tergal i es tapa la calvície amb els 4 pèls que l’hi queden banyats en colònia flatulenta.

A causa de aquesta pluja d’eleccions que tenim últimament estan sortint polítics com a bolets. Teniu present que més de 8 anys al cistell us començareu a assecar i ni al segon bull podreu tornar a donar rendiment a la societat civil. En definitiva, convertir-te en un Mamut de la política.

Aquesta setmana passada el Parlament Europeu ha declarat l’emergència climàtica a tot el planeta. Quina alegria haver de tindre una altra Era Climàtica, a veure si d’aquesta desapareixen tots els Mamuts i deixen fer la feina als qui realment els toca.

Professor de Formació Professional.