La flama del Canigó arribarà a Campredó com de costum diumenge 23 de juny, a les 18.30 hores, per tal de commemorar el solstici d’estiu, la Festa Nacional dels Països Catalans. Des de la regidoria de cultura i patrimoni la rebran amb tots els honors, per la qual cosa organitzarán una activitat que l’honori adequadament. Es realitzarà una bicicletada popular per anar fins a Font de Quinto i allí rebre la Flama del Canigó.

Posarán en escena de senyals de fum entre la Torre de Font de Quinto i la Casa del Prat, que faran la remembrança dels habituals senyals de fum que s’enviaven en època medievals els usuaris de les torres de guaita a la riba final de l’Ebre. El foc del Canigó quedarà enlairat amb un acte cultural de pes. Aquest foc purificador rep embranzida, esperem que tingui aires alliberadors. Dediquen l’activitat als 9 presos polítics que romanen engarjolats per l’estat.

Redacció: T.C.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.