El 16 de juny es celebrarà una gala solidària per a recaptar fons en la lluita contra l’esclerosi lateral amiotròfica, una iniciativa sorgida de la mà del xef Vicent Guimerà i l’empresa catalana Ametller Origen. El 100% dels diners de les entrades aniran destinats a la Fundació Catalana d’Ela Miquel Valls, una entitat privada i sense ànim de lucre, que treballa per millorar la qualitat de vida de les persones afectades d’Ela. La nit constarà d’un sopar en el restaurant l’Antic Molí d’Ulldecona, acompanyat de les ctuacions musicals de Montse Castellà, Joan Rovira i Pepet i Marieta. L’exfutbolista Juan Carlos Unzué, el president de la Fundació Enric Maria Valls, i el propietari d’Ametller Origen Josep Ametller, han confirmat la seva assistència.
“És una oportunitat única perquè les Terres de l’Ebre demostrin la seva solidaritat en una malaltia considerada minoritària, i que afecta principalment a persones d’entre 40 i 70 anys”, recorden des de l’organització. “La gent de les Terres de l’Ebre som persones molt solidàries, Ens agrada crear sinèrgies per ajudar la comunitat. El 21 de juny se celebra el Dia Mundial de la lluita contra l’Ela, i vam pensar que volíem aportar el nostre granet de sorra’ ha explicat Vicent Guimerà. El Vicent forma part del projecte ‘Cuina Solidària’ de Juan Carlos Unzué i Ametller Origen, en el qual Xefs de reconegut prestigi creen receptes dels plats preferits d’esportistes d’èlit. Cada plat es posa a la venda a les botigues físiques i a la botiga online d’Ametller Origen.
Albert Adrià, Ada Parellada, Joan Roca, Carme Ruscalleda Nandu Jubany i Vicent Guimerà, formen parella amb els reconeguts esportistes Aitana Bonmatí, Ona Carbonell, Alex Corretja, Alèxia Putellas, Juan Carlos Unzué i Aleix Espargaró. A data d’avui s’han recaptat 84.310,06 euros.
La gala solidària compta amb la col·laboració d’Alex’s, l’Ajuntament d’Ulldecona, Blaucar, Boix Verd Floristes, Cafès Novell, Canal Terres de l’Ebre, Canal 21, Dehesas las Cumbres, Denominació d’Origen Terra Alta, Gràfics, Iberconseil, Imagina Ràdio, Pirinat Carn Ecològica, Mobenia, Tegar i Stock Plus.
Restaurant l’Antic Molí
Vicent Guimerà és el propietari del restaurant i està galardonat amb l’Estrella Michelin des de el 2017, Estrella Verda Michelin des de el 2021 i Sol Repsol des de el 2022. El restaurant l’Antic Molí posa en pràctica les últimes tècniques i tendències. Aposta per una cuina de proximitat, amb productes ecològics i sostenibles.
La seva gran creació és el Projecte Mans, un menú degustació de 20 creacions embolcallades amb petites obres d’art úniques. Una sinergia entre els artesans de les Terres de l’Ebre i la cuina SlowFood · Km0
Ametller Origen
El Grup Ametller Origen és una empresa d’alimentació especialitzada en productes frescos i elaborats de qualitat. Fruit de la seva experiència com a agricultors i productors, Ametller Origen ha consolidat un model de negoci d’integració vertical, controlant des de l’origen els productes que ofereixen a les seves botigues, tant la seva fruita i verdura com els seus productes elaborats.
El Grup compta amb camps de cultiu i fruiters al llarg de tot l’eix de la mediterrània, un obrador central de productes elaborats i un equip humà format per més de 3.400 treballadors..