El restaurant Les Moles d’Ulldecona es va incorporar ahir a la llista d’establiments estatals que disposen de l’Estrella Verda, una distinció atorgada pels responsables de la prestigiosa Guia Michelin per a destacar els locals de restauració capdavanters en criteris de sostenibilitat. Els arguments que predominen en aquest guardó no són estrictament gastronòmics. Van més enllà i volen donar visibilitat a aquells restaurants que respecten els ritmes de la natura i s’esforcen per innovar duent a terme iniciatives que preservin el medi ambient mitjançant la gestió de recursos i l’eliminació de residus. L’altre local català reconegut amb l’estrella verda ha estat el Casa Nova de Sant Martí Sarroca (Alt Penedès).
Però a més, i ja en el camp del plat a taula, Les Moles també ha aconseguit renovar un cop més la seva condició de restaurant amb Estrella Michelín, juntament amb els ebrencs L’Antic Molí (Ulldecona, que també conserva l’Estrella Verda) i Villa Retiro (Xerta). “Avui hem fet un pas més, avui ens han donat l’estrella verda , un reconeixement a l’esforç i constància per ser un restaurant que aposta per la sostenibilitat… També renovem l’Estrella Michelín de Les Moles! Estem molt contents pel que hem aconseguit avui!”, afirmaven des de l’establiment per mitjà de les xarxes socials.
La gala de la prestigiosa guia vermella celebrada a Toledo va servir també per fer entrar el restaurant Cocina Hermanos Torres a l’olimp de la gastronomia aconseguint la tercera estrella Michelin. La proposta de Sergio i Javier Torres, ubicada a Les Corts i inaugurada fa només fa quatre anys, s’uneix d’aquesta manera als selecte grup d’establiments catalans triestrellats, constituït fins ara pel Celler de Can Roca, l’AbaC i el Lasarte. Aquesta, però, no és l’única distinció per a la gastronomia catalana en la constel·lació Michelin 2023, ja que Joan Roca ha estat reconegut com a millor xef mentor Michelin i el cap de sala i sommelier Toni Gerez, del Castell de Peralada, ha rebut el nou guardó a millor servei.