El Port de Tarragona ha presentat, este dimarts 26 d’abril, el nou projecte de creuers a la fira a la internacionalment Seatrade Cruise Global a Miami (Estats Units), en un acte a l’estand de Global Ports Holding (GPH).

L’esdeveniment presentat pel president de l’Autoritat Portuària de Tarragona (APT), Josep M. Cruset i CEO Global Ports Holding, H. Emre Sayin, han servit per a presentar el nou partenariat, iniciat al mes de març d’enguany, i el projecte del nou edifici a la terminal de creuers del Moll de Balears, que estarà en actiu el pròxim estiu 2023.

Global Ports Holding és l’adjudicatari oficial del servei de creuers a Tarragona i construirà una nova terminal de creuers al Moll de Balears al Port Tarragona. L’acord, signat el gener de 2022, formalitza a Global Ports Holding com a concessionari, durant 12 anys, per gestionar els serveis per als passatgers de creuers a Tarragona. GPH construirà una innovadora, sostenible i eficient terminal, un projecte que planeja invertir 5,5 milions d’euros en una terminal d’última generació.
Emre Sayin ha declarat que ‘estem encantats d’haver estat escollits com a operador d’un port amb un potencial tan alt. Tarragona és realment una destinació bonica amb grans connexions. Esperem destacar la seua història i la seua cultura, al mateix temps que construïm una terminal nova i respectuosa amb el medi ambient que complementarà el port i el destí.’

D’altra banda, el Port Tarragona ha explicat els principals atractius de Tarragona i de la Costa Daurada com a destinació turística i el potencial de les instal·lacions portuàries tarragonines, entre ells el nou Moll Balears. Un moll construït en un any i mig, i en el qual s’han invertit 30 milions d’euros. Es tracta d’una infraestructura multipropòsit, inaugurat el passat mes d’octubre de 2021, que permet augmentar la línia d’atracada de creuers en 700 metres i oferir una operativa molt més còmoda i àgil. Esta infraestructura representa una millora qualitativa per a l’activitat creuerística, ja que obre la porta a acollir creuers més grans i permet l’atracada de més vaixells de manera simultània (fins a 4 creuers).

El president del Port Tarragona ha comentat que ‘l’associació amb Global Ports consolida el projecte de creuers al nostre Port. La seua experiència i professionalitat ajudaran a rellançar esta activitat a la nostra ciutat i a recuperar els resultats prepandèmics en dos anys. Ens alegrem que, a partir d’ara, Tarragona estarà disponible per a més visitants de tot el món’.

El Port va assolir 128.000 passatgers l’any 2019, una xifra rècord que els anys següents 2020 i 2021 no es va poder obtenir, ja que l’activitat creuerística va aturar la seua activitat a tot el món.

El president del Port Tarragona ha comentat que ‘l’associació amb Global Ports consolida el projecte de creuers al nostre Port. La seua experiència i professionalitat ajudaran a rellançar aquesta activitat a la nostra ciutat i a recuperar els resultats prepandèmics en dos anys. Ens alegrem que, a partir d’ara, Tarragona estarà disponible per a més visitants de tot el món’. El Port va assolir 128.000 passatgers l’any 2019. Xifra rècord que els anys següents 2020 i 2021 no es va poder aconseguir, ja que l’activitat creuerística va aturar la seua activitat a tot el món.

Tarragona, a la Seatrade Cruise Gobal

Seatrade Cruise Global és una fira internacional per a la indústria del creuer que reuneix als principals compradors, proveïdors i agents en una trobada de feina caracteritzada per treball en xarxa, compres, innovació i educació mediambiental al sector. El Port Tarragona i Tarragona Cruise Costa Daurada es presenten en aquest esdeveniment internacional amb l’objectiu principal de donar a conèixer Tarragona, la Costa Daurada i Terres de l’Ebre com una oferta turística i destinació de creuers d’alta qualitat. Durant els 4 dies de la fira, del 25 al 28 d’abril, el president del Port, Josep Maria Cruset, i l’equip comercial encarregat del tràfic de creuers, explicaran el potencial de Tarragona i de la Costa Daurada com a destí de creuers davant dels principals agents turístics a escala internacional, en la reunió més important del sector a escala mundial.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.