L’amenaça de tancament o reducció d’aforament, reaccions del Govern de la Generalitat a l’augment del nombre de contagis, deixa altre cop descontents els restauradors, que ja han vist afectats els seus negocis amb la necessitat de l’ús del certificat COVID. Segons els restauradors, aquesta possible mesura els deixa “amb les neveres plenes, aforaments complets per a tots els torns, i l’augment del cost de les primeres matèries i dels subministraments fins a extrems insospitats, davant els escenaris novament apocalíptics que se’ns presenten”.

Davant la demanda del conseller de Salut de”no fer sopars de Nadal d’empresa”, però “sí les trobades familiars”, el sector es pregunta què passarà amb ells i quines seran realment les conseqüències d’aquestes declaracions. La resposta és l’allau de cancel·lacions, que ha anat en augment aquests darrers dies. La inseguretat jurídica pel sector és, pels restauradors, evident. “Som els restauradors els qui complim amb la normativa i els qui ens enfrontem amb els nostres clients per fer complir el que ens exigeixen, perquè si no ens multen, i els qui els estem perdent”.

Per aquest motiu el sector de la restauració de les Terres de l’Ebre, format per la Federació Intercomarcxal d’Hostaleria, Restauració i Turisme, FIHRT, el Gremi Empresarial de Productors, els distribuïdors, restauradors i hostalers de les Terres de l’Ebre, Delta Sublim, l’Associació Col·lectiu Gastronòmic Alcanar i Les Cases, l’Associació de Comerç i Serveis de Camarles i Lligallos, Adela Associació d’empresaris de l’Ampolla, l’Associació de Comerç i Turisme de Deltebre, FECOTUR, l’Associació Plat i Got Tortosa, el Col·lectiu de Cuina de La Ràpita-Delta de l’Ebre, l’Associació de Restauradors d’Amposta, i Comerç Agrupat de Roquetes (Car), engega una campanya reivindicativa davant l’allau d’anul·lacions de reserves per aquestes Festes, després de les declaracions d’alerta del conseller Argimon.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.