Este 2021, Tortosa Capital de la Cultura Catalana ha volgut oferir una mirada àmplia sobre el fet cultural. I precisament amb esta premissa com a punt de partida, el Museu de Tortosa acull l’exposició L’ermita sota l’aigua, una mostra en la qual quinze artistes que treballen al territori -però també altres que han vingut de fora per a treballar-hi i d’altres que se n’han anat a fora a adquirir talent i després han tornat- mostren obres inèdites i de diverses disciplines.

Els creadors són l’artista visual Alba Corral, les pintores Antònia Ripoll, Mari Chordà, Pilar Lanau, Elisabeth Sabala i Aura Roig, l’il·lustrador Ignasi Blanch, l’escultora Cinta Sabaté, els pintors Jaume Rocamora, Sergi Ramírez i Leonardo Escoda, l’artista multidisciplinar FMG i Núria Arias, l’escultor i ceramista Rainer G Schumacher o el dissenyador de moda Joan Salvadó.

El resultat és una mostra de treballs i processos artístics pluridisciplinària, que combina autors novells i artistes reconeguts i amb una llarga trajectòria. Tot plegat, convertix l’exposició en un dels esdeveniments més rellevants de la temporada a la demarcació en l’àmbit artístic. Jaume Vidal Arasa, comissari de l’exposició, l’ha definit com a “revalorització del talent en un territori de cruïlla i d’acollida”.

Paral·lelament a l’exposició, s’ha realitzat un vídeo sobre cada artista, amb entrevistes i imatges de l’espai on desenvolupa la seua faena. A través d’un codi QR disponible a les cartel·les, el públic podrà aprofundir en cada una de les obres i en el seu autor.

La mostra es podrà veure a la sala Antoni Garcia del Museu de Tortosa fins al febrer de 2022. La mostra estarà oberta de dimarts a divendres de 10 h a 13.30 h; els dissabtes, de 10 h a 13.30 h i de 15.30 h a 18.30 h; i els diumenges i festius, de 9.30 h a 13.30 h.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.