El delegat territorial del Govern a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó, ha presidit aquest dimarts, 27 de juliol, el primer Consell de Direcció de l’Administració Territorial de la Generalitat d’aquesta nova legislatura 2021-2025.
En aquesta primera reunió, s’ha donat a conèixer el nou organigrama dels departaments del Govern a les Terres de l’Ebre i les persones que des d’ara els gestionaran. En aquest sentit, el delegat del Govern ha aprofitat per “agrair públicament a les persones que durant aquests darrers anys han encapçalat els diversos departaments a l’Ebre per l’excel·lent feina feta, la dedicació i la implicació pel desenvolupament econòmic i social de les nostres comarques, i agrair-los la voluntat de servei demostrada, especialment aquest darrer any i mig immersos en plena crisi sanitària, social i econòmica provocada per la pandèmia per la Covid19”. Al mateix temps, Albert Salvadó ha donat la benvinguda als nous directors i directores territorials que s’han incorporat ja al capdavant dels diversos Serveis Territorials de les Terres de l’Ebre.
En concret, són tres els únics representants de l’anterior legislatura que es mantenen en els mateixos Serveis Territorials, si bé nova nomenclatura: Lídia Pino al Departament de la Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori; Montserrat Perelló al d’Educació i Jesus Gómez al Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. les noves incorporacions presentades són. Joan Nin a Salut, en substitució de Mar Lleixà, que ara ocupa la Direcció Territorial d’Igualtat i Feminismes; Miquel Alonso com a director territorial d’Interior, enlloc de Joan Juan, que passa a la Direcció Territorial de Justícia, en substitució de Montserrat Ingla. També s’han incorporat a les seves noves direccions Felip Monclús, al capdavant de Drets Socials, substituïnt Màrius Pont; Adam Tomàs a Empresa i Treball enlloc de Mercè Miralles; Victòria Almuni als Serveis Territorials de Cultura, en substitució de Ferran Bladé, i el director de l’IDECE, Xavier Pallarés.
D’altra banda, cal destacar que el desplegament total del Govern a les Terres de l’Ebre no està complert i les properes setmanes es nomenaran els representants territorials de la Presidència, d’Economia, de Joventut i d’Esports.
Al mateix temps, en aquesta primera sessió de la nova legislatura “el Govern ens conjurem per la unitat d’acció i l’ambició d’assumir els reptes per al futur de les Terres de l’Ebre. Fugim de la visió estanca dels departametns per treballar tothom a un posant-mos sostres ambiciosos, amb projectes transformadors que es puguen convertir en palanca de futur. Estem ben posicionats per acollir activitats econòmiques, captar inversions i aconseguir el desenvolupament econòmic i la millora del benestar de la gent de l’Ebre però, no hem d’esperar que ens ho facin de fora, cal arromangar-nos i entre tots, administració, empresariat i societat civil fer-ho realitat” – ha explicat el delegat del Govern.
En aquest sentit, Albert Salvadó ha avançat que per a la tardor establiran un Pla de Govern que permeti una millor planificació de l’acció del Govern durant la legislatura i plasmi alguns dels grans reptes d’aquest nou Govern com són el lideratge per solucionar l’afectació del canvi climàtic al Delta de l’Ebre, que accentua les mancances endèmiques d’aquest espai natural; també l’afectació al territori del model d’energia renovable, amb la reformulació del Decret, fugint del moment de concentració “no volem tindren menys que ningú però tampoc més que ningú“; l’execució del nou Hospital de Tortosa i la retirada del monument franquista a Tortosa, o el pla de reindustrialització de la Ribera d’Ebre, davant el repte del tancament a mig termini de la nuclear d’Ascó.
D’altra banda, en el Consell de Direcció també han fet un repàs a les dades d’afectació de la pandèmia de la Covid19 a les Terres de l’Ebre on, a data d’avui, hi ha 24 persones ingressades a l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, de les quals 8 són a l’UCI, i de 12 persones més a l’Hospital de la Santa Creu de Jesús amb “un sistema sanitari tensionat, en plena cinquena onada, per la qual cosa cal seguir reforçant les mesures de protecció i apel·lo a la responsabilitat individual per intentar contenir l’expansió del virus” – ha destacat Albert Salvadó.
Des del Departaments de la Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori, la directora Lídia Pino ha presentat les noves freqüències de la línia Móra d’Ebre – Reus – Tarragona que permet “reduir en 15′ el recorregut sense aturades i enllaçant amb la resta de transport públic i equiparant-lo així en temps amb el desplaçament d’un vehicel particular, alhora que forma part del gran Pla de Descarbonització en què treballa el Departament per potenciar el vehicle col·lectiu per davant de l’individual, confiant en què aquesta prova pilot sigui accpetada per la ciutadania i s’implementi definitivament per aconseguir els objectius marcats” – valorava el delegat del Govern. A més a més, Pino ha avançat que el proper 13 de setembre s’iniciaran les obres de la nova rotonda a la C-12 a Ascó, un cop signat l’acord entre Infraestructures i l’Ajuntament asconenc.
Finalment, el director d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Jesús Gómez, ha explicat que s’han iniciat els treballs d’ampliació i millora de camins forestals al Parc Natural dels Ports. Una actuació que es durà a terme en un total de 189’04km de 10 zones del parc i que engloba un total de 51 camins forestals dels termes municipals de La Sénia, Roquetes, Mas de Barberans, Alfara de Carles, Tortosa, Arnes, Horta de Sant Joan i Prat de Comte. L’actuació, que permetrà facilitar l’accés als vehicles d’emergències, tindrà un pressupost de més de 400.000€ i una durada d’execució de 6 mesos.