Esta setmana ha començat la campanya de control dels mosquits al delta de l’Ebre amb el tractament de 400 hectàrees d’espais naturals. Un any més ha començat sense l’aprovació del conveni entre la Generalitat i el COPATE que ha de blindar el finançament de la lluita contra el mosquit i la mosca negra, ja que l’anterior conveni va vèncer al 2017. Des del COPATE denuncien que malgrat que el conveni està llest per signar-se no s’ha fet degut a la situació de Govern en funcions que s’arrossega des del 14 de febrer.

Joan Alginet, el president del COPATE, ha denunciat que un any més la campanya de control de la mosca negre i el mosquit ha començat sense la signatura del conveni amb la Generalitat que ha de blindar els tractaments. La proposta preveu que el govern aporti 3,4 milions d’euros durant quatre anys, assumint el 50% del finançament. Però malgrat que s’havia arribat a un acord amb quatre departaments de la Generalitat, la situació d’interinatge del Govern ha provocat que encara no s’hagi signat el conveni. Per garantir la campanya d’enguany la Generalitat farà una assignació directa com l’any passat. Però és una solució que tampoc agrada al COPATE.

“El fet que no hi hagi Govern formalment i que no es pugui passar pel Consell Executiu farà que enguany es faci un ‘apanyo’, com ja van fer l’any passat. Que no ens agrada, perquè el que volem és tenir un conveni que ens doni garantia per quatre anys mínim. La feina ja està feta, el que falta ara és un Govern”, ha assegurat Joan Alginet, president del COPATE. La Diputació de Tarragona assumeix un 25% dels tractaments i l’altre 25% l’aporten els ajuntaments del Delta de l’Ebre.

 

Periodista.