L’Associació d’Empresaris de les Comarques de l’Ebre ha organitzat una xerrada per explicar com les empreses es poden beneficiar dels fons europeus de recuperació. Des de l’Estat creuen que són una oportunitat per a poder reactivar l’economia després de la crisi de la covid-19. L’explicació del ‘Finançament europeu. Next generation’ ha anat a càrrec de Jordi Garcia, director d’operacions i estratègia d’ENISA i el subdelegat del Govern a Tarragona, Joan Sabaté. La jornada ha permès aprendre als empresaris com acollir-se als fons quan estiguin obertes les convocatòries.

Els fons

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va desglossar l’import de les principals inversions del pla de recuperació, que concreta com s’utilitzaran els 70.000 milions dels fons europeus entre 2021 i 2023. La partida més elevada és de 13.200 milions d’euros que es destinaran a l’estratègia de mobilitat sostenible que vol impulsar el vehicle elèctric. La segona inversió més elevada és de 6.820 MEUR i s’usarà per a la rehabilitació d’habitatges i regeneració urbana amb, entre d’altres, la instal·lació de panells solars. El pla preveu destinar 4.315 MEUR a la modernització de les administracions públiques, 4.060 MEUR a la digitalització de petites i mitjanes empreses i gairebé 4.000 MEUR al desenvolupament de la xarxa 5G.

El pla també preveu invertir 3.780 MEUR en la política industrial basada en l’economia circular i la gestió de residus, 3.590 MEUR en un pla de competències digitals, 3.400 MEUR per al sector turístic, 3.380 MEUR per al desenvolupament del sistema de ciència i 3.165 MEUR per al desplegament d’energies renovables.

 

Autor: