“És important evitar que a la Generalitat tinguem un Govern com l’espanyol format per socialistes i comuns que en dos anys i mig no ha invertit un euro a les Terres de l’Ebre”
La Federació de l’Ebre d’Esquerra Republicana, ha presentat avui els onze candidats ebrencs que integren la llista republicana a les eleccions al Parlament del 14 de febrer. El president de la Federació i candidat, Alfons Montserrat, ha afirmat que “amb aquesta situació de la pandèmia concórrer a una campanya electoral és un acte d’una tremenda irresponsabilitat, que només es pot arribar a entendre si es veuen les raons poderoses d’Estat que hi ha al darrere”.
“Unes raons que no tenen cap pudor en posar-se pel damunt dels principis de la salut i la integritat de les persones”. Ha afirmat Montserrat. A més, ha denunciat que “tenen un candidat feble i els interessa una campanya molt descafeïnada, però no podem deixar-los que s’acabi imposant aquesta segona volta del 155”. El candidat Lluís Salvadó també ha definit “d’operació d’Estat sincronitzada i molt ben orquestrada” la negativa del Tribunal de Justícia de no ajornar les eleccions.
El dirigent republicà ha fet una crida a la mobilització independentista per evitar un Govern unionista a Catalunya:  “fa dos anys i mig que a Madrid hi ha un govern espanyol presidit pels socialistes amb el suport dels comuns, i per a les Terres l’Ebre l’experiència ha estat desèrtica, on la prioritat ha estat nul·la i la inversió zero euros”. Així ha criticat que “els trens passen més ràpidament entre Barcelona i València, però s’aturen menys que mai a les Terres de l’Ebre; que al Delta només s’han posat pedaços mentre seguim sense tenir propostes serioses damunt la taula, i han mantingut la negativa a l’impost nuclear fent impossible revertir i disposar d’aquests recursos econòmics importants pel nostre territori”.
Salvadó ha demanat “mobilitzar-se per evitar que al Govern de la Generalitat es pugui produir un pacte de l’estil Colau – Valls, on el conjunt de les cinc formacions no independentistes, des dels Comuns fins a Vox, donin suport al candidat Illa per així aturar l’independentisme”.
El candidat  ha afirmat que “Esquerra mobilitzarà l’independentisme de via àmplia que intenta ser i arribar a tots els racons del país, i de la nostra societat”. Un independentisme que a més “té la vocació de sumar, de compartir lluites i de desenvolupar polítiques socials per arribar cada vegada a més gent”.
ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.