L’alcalde d’Alcanar, Joan Roig, ha fet arribar aquest matí una carta als partits polítics del municipi per a demanar-los que repensen les seues campanyes electorals, i en el cas que tinguen programats actes presencials, els transformen en un format telemàtic, tot garantint el dret a la participació política. També els ha demanat que siguen extremadament prudents a l’hora d’interactuar amb els veïns i veïnes del municipi. El batle ho ha fet davant l’augment sostingut de contagis en les darreres setmanes, el qual està afectant greument el sistema sanitari ebrenc, així com de l’índex de risc de brot i per tal de garantir la salut i el benestar de canareus, canareves, casencs, casenques, veïns i veïnes d’Alcanar Platja.

Des de les institucions comarcals també s’ha fet una crida a respectar els confinaments domiciliaris i a reduir la interacció social al mínim exponent per evitar el col·lapse sanitari. “Això comporta un gran esforç per part la ciutadania en tots els sentits. A més, veiem, per exemple, com els bars, els restaurants, els comerços, les empreses i el sector turístic del nostre municipi es veuen afectats per les restriccions sanitàries, que tenen per objectiu reduir el contacte social“, explica Roig a la carta.

En aquest sentit, l’alcalde ha explicat que els propietaris d’aquests negocis i els veïns i veïnes han demostrat un comportament exemplar des del principi de la pandèmia. “I nosaltres, com a càrrecs electes, hem de seguir aquesta estela de responsabilitat i coherència. Crec fermament en el principi d’exemplaritat dels representants i les formacions polítiques. Un principi de responsabilitat política, social i ètica, que ha d’estar per damunt de qualsevol interès electoral. Per damunt de tot, la salut de les persones“, ha afegit.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.