L’Ajuntament de Tortosa ha obert la convocatòria del 2021 per al foment de la millora d’elements col·lectius en edificis del centre històric de la ciutat. Un any més, les subvencions a la rehabilitació d’immobles van destinades a actuacions en façanes, cobertes, la instal·lació o millora d’equipaments que en milloren l’habitabilitat, o bé obres per facilitar l’accessibilitat i mobilitat a l’edifici.

En total, l’Ajuntament ha previst una dotació inicial de 60.000 euros a estes ajudes, que està previst que puguen créixer durant les pròximes setmanes. Concretament, les subvencions destinen un import equivalent al 50% del projecte de rehabilitació previst, amb diferents topalls en funció de quina tipologia es tracte: en el cas de millores a la façana, la subvenció màxima és de 4.000 euros; en el cas de cobertes, així com en actuacions d’eliminació de barreres arquitectòniques, un màxim de 3.000 euros; i per la millora d’elements comuns, 1.500 euros.

Les bases i requisits necessaris es poden consultar a l’apartat de subvencions de la web municipal on també es poden descarregar els formularis per fer la petició.

El primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Enric Roig, ha presentat este dimarts la nova convocatòria i ha convidat els propietaris i les comunitats de veïns de tot l’àmbit del centre històric a acollir-s’hi: “és una bona oportunitat per poder dur a terme actuacions de millora als edificis”, ha apuntat.

La convocatòria d’enguany manté l’àmbit geogràfic de les edificacions que poden ser objecte de subvenció: a més dels barris que s’inscriuen dins del centre històric, també ho poden fer els habitatges d’edificis situats al carrer Pintor Gimeno, d’en Carbó, carrer i plaça de l’Àngel, plaça d’Agustí Querol i part del carrer de Sant Blai. Així mateix, també s’hi poden acollir edificis catalogats de la ciutat, encara que estiguen situats fora d’este àmbit geogràfic. El termini per a la presentació de peticions finalitza el 30 de setembre.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.