El doctor Josep Rebull, responsable del Servei de Medicina Preventiva de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, ha participat al programa ‘Fem Salut’ de Canal Terres de l’Ebre per parlar sobre les dades epidemiològiques regionals. Assegura que l’evolució de la covid-19 al territori no s’allunya de la de la resta del món, i que les vacunacions van a bon ritme.

La corba de contagis per Covid-19 a les Terres de l’Ebre és ascendent i continuada des del Pont de la Puríssima, però no arriba als alts índexs registrats en mesos anteriors.

Rebull certifica que la vacunació va a bon ritme al territori, ja que a les quatre comarques s’han vacunat més de 3.000 persones. Confirma que el procés encara es pot accelerar més amb l’arribada de la vacuna AstraZeneca, que es podria aprovar el dia 29 de gener, ja que aquesta és més fàcil de distribuir que les actuals.

El Govern manté l’objectiu de vacunar 748.000 persones durant les properes 12 setmanes, i, segons les dades, Rebull afirma que la immunitat de grup s’aconseguiria la primavera del 2022, quan un 60% de la població hagi rebut la dosi.

 

Autor: