La CUP ha presentat la candidatura que presenta a eleccions del 14 de febrer per la circumscripció de Tarragona. La tarragonina Laia Estrada encapçala la llista, seguida del regidor de la CUP a Reus, Edgar Fernàndez i l’ebrenca Julia Urgell, que ocupa el número tres.

La presentació ha tingut lloc al recinte del’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta (HTVC). la candidata Laia Estrada ha deixat clar que per arribar a la independència cal recuperar el control de tots els serveis públic externalitzats i crear nous sectors públics estratègics. “L’aposta que fa la CUP és avançar cap a un model sanitari de titularitat, gestió i provisionament 100% públic”, ha remarcat.

En la seua intervenció, Urgell ha explicat que la CUP ha escollit fer la presentació a l’HVCT com a símbol d’una reivindicació històrica que afecta les quatre comarques de l’Ebre i ha remarcat la necessitat de la construcció d’un nou hospital “amb totes les prestacions necessàries per poder atendre les 180.000 persones que el tenim de referència”.

La candidata ebrenca ha deixat palès que en aquest nou cicle, en què la independència “és indestriable de la lluita pels drets socials”, la CUP “volem fer arribar la veu de les Terres de l’Ebre al Parlament”. Urgell ha posat l’accent en la lluita ecologista, criticant la planificació energètica del principat “amb una pluja incessant de projectes eòlics i fotovoltaics als llocs on ja patíem massificació”. Així mateix ha recordat la fragilitat del Delta, evidenciada pel temporal Glòria, on la solució “passa per aportar sediments i un cabal ecològic, aturant els transvasaments a través del CAT i dels canals Xerta/Sénia i Segarra-Garrigues”.

 

Llista de la CUP per la circumscripció Tarragona

Titulars

1. Laia Estrada Cañón (Tarragona)
2. Edgar Fernández Blázquez (Reus)
3. Júlia Urgell Gironés (La Fatarella)
4. Kilian Fuertes de la Rosa (Calafell)
5. Lurdes Quintero Gallego (Valls)
6. Dayana Santiago Callau (Deltebre)
7. Marcos Rastrilla Antón (Torredembarra)
8. Aitana de la Varga Pastor (Tarragona)
9. Xavier Rodríguez Serrano (Tortosa)
10. Andrea Alonso Gutiérrez (El Vendrell)
11. Enric Jodar Ciurana (Riudoms)
12. Erica Bel Queralt (Alcanar)
13. Anna Triado Soler (Calafell)
14. Montserrat Solà Rivera (Ulldemolins)
15. Oriol Blancher Esteva (Sant Jaume d’Enveja)
16. Ruth Sunyol González (Cunit)
17. Antonio Tello Miret (Llorenç del Penedés)
18. Mònica Moreno Borrego (Alcover)

Suplents

1. Núria Rodríguez Serrano (Tortosa)
2. Manel Sales Martori (Guiamets)
3. Maria Mingorance Lopez (La Sénia)
4. Laia Muntas Tarrech (La Selva del Camp)
5. Mateu Rodes Falcó (Flix)
6. Marta Llorens Pérez (Reus)
7. Andreu Carapuig Fora (Alcanar)
8. Núria Bota Cabau (Tarragona)
9. Ignasi Iranzo Orti (La Sénia)

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.