Triomf de doble valor per a l’Alavés Gloriosas de la roquetera Emma Martin, que va recuperar la titularitat després de la lesió que va patir ara fa dues setmanes davant el Seagull (en l’única derrota que van patir les vitorianes a la lliga), i va ser substituïda als 58 minuts de partit quan el seu equip perdia per 0-1 des del minut 7 de partit.

El fred i la pluja van ser els grans protagonistes de la confrontació. L’arrancada del partit semblava esperançador per a les Glorioses que van començar fortes amb una ocasió molt clara de Naima en els primers minuts. Als 7 minuts però, gerra d’aigua freda per a les locals, que veien com després d’un rebuig a la frontal des d’on Annelie amb un potent tret, feia el primer gol pràcticament en fred. Això assestava un cop moral a les vitorianes que tan sols dos minuts més tard, veien com les manyes disposaven de l’opció de fer el 0-2. La rèplica arribava als onze minuts que Ane Mirin recollia una bona assistència de l’ebrenca Emma, però la seua centrada no trobava rematadora. Semblava que havien reaccionat al gol les locals que als vint minuts van tenir una nova opció a peus de Lice en un servei de falta que controlava la portera visitant. Amb un intercanvi de cops per als dos equips s’arribava al descans amb el resultat de 0-1 favorable al conjunt aragonès.

Les Glorioses es van tornar a fer amb la possessió de l’esfèric i trepitjaven l’àrea rival amb perill. Collaven a les aragoneses cada cop més, fins que a la sortida d’un córner Urruzola al segon pal afusellava reestablint l’empat (69′). El gol va esperonar més a les locals que buscaven el segon amb insistència davant un conjunt visitant cada cop més tancat al seu camp. Lice tenia l’opció de fer el gol que capgirés la situació al marcador, però la seua rematada la salvava la portera aragonesa. En ple assetjaven de les blanc-i-blaves, una passada a l’espai de Naima deixava completament sola a Ane Mirin que feia una cavalcada fins al vértex esquerre de l’àrea on connectava una potent rematada creuada a la que no podia respondre la portera aragonesa. Capgiraven així el marcador les Glorioses, que fins al final del partit es van dedicar a administrar la mínima renda al marcador i sortir en algun contracop que hauria pogut significar la sentència.

Després d’aquesta victòria, l’Alavés Gloriosas continuen en tercera posició amb dos partits menys disputats que el líder el Seagull de Badalona (únic equip que ha estat capaç de derrotar a les vitorianes en aquesta primera volta). Aquesta setmana es desplacen a Lleida per medir-se a l’equip de l’AEM, cinquè classificat amb dos punts menys que les blanc-i-blaves en un nou enfrontament directe per la part alta del grup.