El PSC de Tortosa ha presentat una moció al ple ordinari de desembre de l’Ajuntament per reclamar al govern de la Generalitat que destini de manera urgent els 6 milions d’euros pressupostats aquest 2020 a emprendre de manera immediata les actuacions previstes per evitar la regressió i subsidència del delta de l’Ebre.

El temporal Glòria va afectar de manera greu al delta de l’Ebre produint danys a la funcionalitat del litoral deltaic que calia restaurar de manera urgent donada la importància i fragilitat d’aquest espai natural. Aquestes actuacions requereixen d’una aportació econòmica per part de totes les administracions competents.

En aquest sentit el portaveu del grup municipal i primer tinent d’alcaldia, Enric Roig, ha explicat que “des del temporal Glòria, el Govern d’Espanya ha estat l’única Administració que ha actuat invertint recursos, 2,2 milions d’euros concretament”. Però ha denunciat que “el govern de la Generalitat, tot i disposar des del mes de maig d’una partida de 6 milions d’euros del pressupost del 2020, aconseguida mitjançant una esmena del PSC i amb el suport de tots els grups parlamentaris encara no ha invertit ni un euro en la protecció del Delta”.

“Aquests diners s’han d’invertir aquest any, si no es perdran en el total d’inversions de la Generalitat pel 2020”, remarca Roig. “Confiem en el treball conjunt i solidari entre administracions locals, autonòmiques i estatals per afrontar amb èxit els grans reptes de futur que té plantejats el Delta i que, com a part del territori, és una de les nostres prioritats”, ha reblat Roig.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.