Les quatre federacions comarcals de l’Ebre d’ERC van finalitzar aquest dissabte la celebració dels congressos per escollir les persones candidates que integraran les llistes electorals del Parlament de Catalunya. A cada Congrés només s’hi va presentar una única candidatura a primera persona candidata de la comarca.

La Federació comarcal del Montsià va escollir com a primer candidat a Lluís Salvadó, actual diputat al Parlament de Catalunya, càrrec que havia ocupat entre els anys 2012 i 2016, i al que va renunciar en ser nomenat secretari d’Hisenda del Govern de la Generalitat. El Baix Ebre va escollir com a primera candidata a Maria Jesús Viña, que és regidora a l’Ajuntament de Tortosa, presidenta de la secció local i responsable de la secretaria de Ciutadania de la Federació. Manel Launes, responsable de la secretaria d’Imatge i Comunicació de la secció local d’Esquerra de Móra d’Ebre, va ser el triat per la Ribera d’Ebre; i Joan Aubanell, que és regidor del grup municipal d’Alternativa per Gandesa ho va ser per la Terra Alta.

A més les quatre federacions comarcals van escollir la resta de candidats que els acompanyaran a les llistes. Al Montsià, Alfons Montserrat, actual diputat al Parlament i president de la Federació, és qui amb Neus Guiu, responsable de la secretaria d’Imatge i Comunicació de la Federació d’Esquerra, i de la secretaria de la Dona d’Esquerra a Ulldecona, acompanyaran a Salvadó.

La resta de candidats que representaran al Baix Ebre seran Irene Fornós, actual diputada al Parlament de Catalunya i regidora de l’EMD de Bítem; Antoni Gilabert, regidor a l’Ajuntament de l’Aldea, conseller Comarcal i president del Consell Esportiu del Baix Ebre, i Carlos Bel, regidor d’ERC-Més Deltebre.

L’alcaldessa de Vinebre i presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim, completarà la representació de la comarca; i Maria Jesús Ardévol, regidora d’Entesa per la Fatarella, responsable de les àrees de Cultura, Turisme, Promoció Socioeconòmica i Noves Tecnologies al govern municipal, ho farà en nom de la Terra Alta.
Pròximament l’Executiva Nacional i el Consell Nacional del partit hauran d’aprovar i ratificar l’ordre definitiu dels candidats a les llistes electorals.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.