Movem Tortosa defensarà al proper ple municipal una moció que demana iniciar un procés participatiu entre la societat civil de Tortosa per establir quins serien els llocs públics adients per a instal·lar punts gratuïts de connexió wifi, així com iniciar un pla per instal·lar-los buscant el finançament necessari tant amb fons propis com d’altres administracions.

Durant els darrers anys diversos municipis tant de tot Catalunya com de l’Estat Espanyol, seguint les directrius europees, han instal·lat punts de connexió wifi gratuït en l’espai públic. L’objectiu és millorar la connectivitat en el si de l’Europa digital per garantir que tots els ciutadans i ciutadanes europeus tinguin accés a internet i puguin beneficiar-se de serveis com ara la utilització de l’administració electrònica i per aquet motiu ofereix una sèrie de programes i subvencions a les quals s’han acollit diferents municipis.

Movem ha indicat que en el cas de Tortosa, no hi ha cap punt de connexió wifi gratuït en l’espai públic del municipi. “Tant sols existeixen connexions en alguns espais municipals, cosa totalment insuficient, tal i com marquen les directius europees”, explica aquest partir en un comunicat.  Tenint en compte que la pandèmia ha accelerat l’ús de les noves tecnologies així com la bretxa digital, tal i com expressen diferents estudis europeus, el primer grup de l’oposició “veu indispensable que tots els tortosins i tortosines tinguin connexió a internet per reduir les desigualtats d’accés a les noves tecnologies que es tradueixen en una limitació d’accés a serveis públics i privats, sense oblidar eines educatives i de formació”, exposa el portaveu de Movem Tortosa, Jordi Jordan.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.