Movem Tortosa i ERC han presentat una moció conjunta al ple de l’Ajuntament de Tortosa per reclamar la construcció d’una passarel·la que comunique el barri de Ferreries amb el nucli històric aprofitant la pilastra del mig del riu, una vegada la Generalitat retire el monument franquista a la Batalla de l’Ebre.

Els principals grups de l’oposició proposen que l’espai on està emplaçat el monument “sigui recuperat per la ciutadania i es converteixi en un eix vertebrador dels dos marges de riu, com ho havia estat durant segles el pont de Barques i, posteriorment, el pont de la Cinta”.

En l’exposició de motius, els dos grups celebren l’anunci per part del govern de la Generalitat de la retirada del polèmic monument l’estiu del 2021.

En concret la moció insta el govern municipal “a treballar per promoure la construcció d’una passarel·la a la pilastra del riu un cop retirat el monument franquista a la Batalla de l’Ebre, buscant suports i finançament en altres administracions com l’Estat Espanyol i la Generalitat de Catalunya”.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.