El diputat de Ciutadans (Cs) al Parlament de Catalunya Francisco Domínguez ha rebutjat l’estratègia de protecció del Delta de l’Ebre presentada pel Ministeri per a la Transició Ecològica i ha remarcat que “Cs aposta per mantenir l’estat morfològic actual”.

Per Domínguez, és “inadmissible que la proposta del Ministeri inclogui la possibilitat de retrocedir fins a 500 metres en alguns punts, com a la platja de la Marquesa” i ha afegit que “aquest document del govern central tira per terra tota la tasca de recerca de consens polític i tècnic al territori”. En aquest sentit ha destacat que “el gran consens pivota al voltant del concepte de frenar la regressió i de no cedir al mar el que es va menjant del Delta” i ha recordat que “així ho recull el Pla impulsat per la Taula de Consens del Delta, integrada per 7 municipis i col·lectius com les dues comunitats de regants, i que va tenir el suport de totes les formacions polítiques”.

Domínguez ha explicat que “la línia de Domini Públic Marítim Terrestre (DPMT) ha de romandre inalterable” i que “cal adoptar mesures per conservar la morfologia actual de la plana deltaica i recuperar, en la mesura del possible, el terreny perdut”. Per això, ha reclamat “al govern central que segueixi el pla elaborat per la Taula de Consens, tal i com s’havia compromès” i “al govern català, que executi els 6 milions d’euros previstos en el pressupost d’aquest any de la Generalitat per protegir el Delta i que contempli les inversions necessàries al del 2021”. “Calen actuacions urgents, però també un pla amb mesures a mitjà i llarg termini, consensuat amb el territori i en què col·laborin totes les administracions”, ha destacat.

 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.