El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura, ha presentat aquest dimarts al Consell d’Alcaldes l’esborrany del pressupost comarcal 2021, que serà de 19,7 milions d’euros, per tal que els batlles facin les aportacions que consideren adients. El pressupost també s’ha traslladat als grups de l’oposició de l’ens comarcal amb l’objectiu de consensuar-lo abans de plantejar la seua aprovació al ple. “La proposta de pressupost comarcal per a l’exercici del 2021 continua apostant per la contenció de la despesa, per tal de poder garantir la prestació dels serveis a les persones que realitzem per delegació de competències de la Generalitat i els ajuntaments”, ha manifestat Faura, que ha afegit també que el pressupost del 2021 estarà marcat per la situació d’emergència ocasionada per la pandèmia de la Covid-19.

Pel que fa a les inversions previstes el 2021 pugen un total d’1,8 milions d’euros, que es destinaran a la millora de les estacions depuradores d’aigües residuals; l’enllumenat de la Via Verda de la Val de Zafán al tram comprès entre Tortosa i Roquetes i la millora de l’eficiència energètica a l’edifici comarcal, entre altres actuacions.

Un 27% del pressupost del Consell Comarcal es destinarà a l’àrea de residus, que tindrà un increment a conseqüència de l’augment del cost del tractament i del cànon de residus. També un 27% del pressupost correspon a l’àrea de personal, que l’any que ve s’incrementarà per la contractació de personal finançat a través de programes del SOC específics per la pandèmia de la Covid-19 i que s’afegeixen als programes que ja s’executen enguany.

La previsió del govern comarcal és aprovar el pressupost del 2021 en el ple ordinari de final de novembre.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.