El ple de l’Ajuntament de la Ràpita ha aprovat, amb els vots a favor d’ERC i els vots en contra de JxCAT, mR i PSC, congelar els tributs municipals corresponents a l’any 2021. L’acord, adoptat aquest divendres al migdia, respon a “la voluntat de l’equip de govern de no augmentar la pressió tributària sobre els ciutadans atenent al context econòmic provocat per la Covid-19”, segons ha remarcat el regidor d’Hisenda, Albert Salvadó.

Les ordenances contemplen un paquet de mesures fiscals per tal de fomentar diferents accions en el marc de la Transició Energètica. A aquelles mesures impulsades per la ciutadania i les empreses de la Ràpita s’estableix una bonificació de l’Impost per als Béns Immobles (IBI) del 50%, una bonificació de l’Impost de Construcció, Instal·lacions i Obres (ICIO) del 75%, una reducció de la Llicència d’Activitats del 50% i també, una bonificació de l’Impost de les Activitats Econòmiques (IAE). També es mantenen les bonificacions del 75% en l’Impost de Vehicles als cotxes elèctrics i les del 50% als cotxes híbrids. Amb aquestes mesures es pretén contribuir a la reducció del CO2, d’acord amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030.

El ple de la Ràpita també ha aprovat iniciar els tràmits per crear una ordenança que pretén incrementar l’IBI dels immobles dels grans tenidors que es troben desocupats de forma permanent al municipi, amb l’objectiu de facilitar-los per al lloguer. La Corporació ha aprovat també dues mocions del PSC, una que demana l’elaboració d’un pla d’inversions per acollir-se als ajuts del Pla de reconstrucció, transformació i resiliència; i l’altra que demana la reclamació d’ajudes al Govern de la Generalitat i al Govern de l’Estat a fons perdut, per als sectors de la restauració, comerç i estètica del municipi. A més a més, s’ha aprovat una moció d’ERC sobre l’avantprojecte de llei estatal de bombers. Finalment, per part de l’Alcaldia s’ha donat compte de la presentació conjunta de tots els grups polítics municipals de les al·legacions a l’Esquema provisional de Temas Importants del Pla Hidrològic de l’Ebre.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.