La Diputació de Tarragona ha reprès aquest mes d’octubre les tasques de poda i tala d’arbrat en diverses carreteres de la seva xarxa viària per tal d’evitar la propagació d’incendis i millorar la visibilitat dels conductors. Es tracta d’actuacions que es realitzen en coordinació amb el Cos d’Agents Rurals de la Generalitat de Catalunya, amb qui s’avalua prèviament l’estat de les carreteres i es decideix quines vies necessiten una actuació prioritària. Des d’ara fins a final d’any està previst actuar al llarg de 108,20 km de carreteres de titularitat de la Diputació, dels quals 31,29 km corresponen a vies de les Terres de l’Ebre

Els treballs que s’estan duent a terme tenen com a objectiu la prevenció d’incendis de cara a l’estiu, afavorint que les carreteres actuïn com a tallafocs. D’altra banda, el Servei de Carreteres de la Diputació també realitza tasques de sega dels marges de les carreteres per evitar el creixement i l’assecament descontrolat dels matolls amb l’objectiu d’evitar la propagació d’incendis i garantir la visibilitat dels conductors.

A les Terres de l’Ebre està previst que abans de finals d’any es pugui actuar en les següents carreteres:

  • TV-3341: d’Horta de Sant Joan al límit de la demarcació: 3,990 km
  • T-1110: de la T-330 (Horta de Sant Joan) al límit de la demarcació: 3,412 km.
  • T-301: de Tortosa a Benifallet: 23,890 km (municipis afectats: Tortosa, Tivenys i Benifallet)
ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.