Movem Tortosa demanarà a l’Ajuntament l’establiment d’una nova convocatòria d’ajuts municipals per als serveis i comerços minoristes afectats per les noves restriccions, principalment els locals d’hostaleria i restauració i els centres d’estètica.

“És imprescindible que l’Ajuntament, com a administració més propera a la ciutadania, acompanyi el teixit econòmic de la ciutat perquè pugui fer front a este nou entrebanc, que pot comprometre la continuïtat de molts negocis”, ha indicat el portaveu de Movem, Jordi Jordan. “No podem deixar d’ajudar en la mesura de les possibilitats i obligacions que tenim com a ajuntament als sectors que es veuen obligats per segona vegada a tancar degut a la incidència de la pandèmia del coronavirus”, ha remarcat.

En un comunicat que ha fet públic, Movem recorda que la passada primavera, durant el confinament per la primera onada de la Covid-19, ja va insistir en la necessitat d’habilitar ajudes municipals per a l’economia local. “Després de la negativa inicial del govern sociovergent de l’alcaldessa Meritxell Roigé i davant l’evidència que molts ajuntaments ebrencs i de la resta de Catalunya estaven aprovant les ajudes, finalment van accedir a la proposta”, ha dit Jordan.

Ara, davant les noves restriccions, Movem torna a reclamar una nova convocatòria d’ajudes i insta el govern municipal a “habilitar la partida necessària de forma immediata i amb celeritat”. Movem concreta que, en aquesta ocasió, la línia d’ajuts hauria d’anar destinada a les empreses de serveis i comerç minorista afectats per la Resolució de 15 d’octubre, i que són especialment els bars i els restaurants i els centres d’estètica.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.