El ple del Consell Comarcal del Baix Ebre ha aprovat aquest divendres, per unanimitat, el IV Pla de Polítiques de Dones que serà vigent durant el període 2021-2024. Un document que dona continuïtat a la feina que des de fa anys impulsa el Consell Comarcal i que ha estat consensuat amb les entitats, el Consell Consultiu de Dones del Baix Ebre, els ajuntaments i tècnics comarcals amb l’objectiu de recollir les diferents sensibilitats. “El Pla de Polítiques de Dones és un document viu que contribuirà a transformar en clau de gènere la nostra societat, definint els projectes a desenvolupar i orientant-los a avançar cap a la igualtat efectiva”, ha manifestat el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura.

El Pla de Polítiques de Dones inclou un pla d’acció que s’estructura en sis eixos: transversalització de les polítiques de dones al Consell Comarcal i els ens locals; canvis culturals que transformen estructures i models patriarcals; participació, reorganització dels treballs i noves polítiques dels temps; qualitat de vida i cohesió social i intervenció integral contra la violència masclista.

En un altre ordre de coses, el ple comarcal ha aprovat el conveni a signar amb Repsol per a la col·laboració en la prestació del servei de transport adaptat per a persones amb mobilitat restringida o altres necessitats socials, a través del qual l’empresa energètica fa una aportació de 20.000 euros al Consell Comarcal.

D’altra banda, el ple ha acordat les bases reguladores del premi comarcal d’Emprenedoria, que reconeix la iniciativa emprenedora i la innovació de les noves empreses del Baix Ebre per contribuir al desenvolupament socioeconòmic del territori i la creació de llocs de treball. També s’han aprovat les bases reguladores del premi de Fotografia de la Gent Gran, que inclou dues categories (absoluta, menors de 65 anys i gent gran, majors de 65 anys).

El ple del Consell Comarcal també ha aprovat un conveni amb l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) per a la remodelació de l’estació depuradora d’aigües residuals (EDAR) de Tivenys. Un projecte que s’executarà entre el 2021 i el 2022 amb una inversió d’1,1 milions d’euros.

En la sessió plenària d’aquest divendres ha pres possessió de l’acta de conseller comarcal Ramon Martínez (PSC) en substitució d’Enric Roig. Martínez és regidor a l’Ajuntament de Roquetes.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.