El president de l’ACM, Lluís Soler, ha reclamat al Govern un fons per compensar els ajuntaments per les despeses extraordinàries per fer front a l’inici del curs escolar en plena pandèmia. En una nota de premsa, Soler ha garantit el compromís per una tornada a l’escola “segura al màxim” però ha afegit que s’ha d’acompanyar dels recursos necessaris. Segons que ha detallat, els ajuntaments han hagut de fer front a un reforç dels serveis de neteja i la compra de material sanitari com termòmetres o gel hidroalcohòlic. “Hem hagut d’assumir despeses que no estaven previstes per assegurar que els alumnes iniciaven el curs amb totes les garanties de seguretat, higiene i prevenció”, ha afegit.

L’ACM ha traslladat la demanda en una reunió amb representants del Departament d’Educació. I és que, segons l’entitat municipalista, els ajuntaments han compensat amb aportacions extraordinàries la manca de material perquè els professionals dels centres educatius poguessin obrir “amb les màximes garanties”. També s’han assumit, segon l’ACM, “les noves exigències en la regulació i el control dels accessos als centres educatius i s’han cedit i habilitat espais municipals com a aules i garantir que tots els centres educatius complien amb la ràtio de 20 alumnes per aula”.

“Una vegada més, els ens locals som la primera línia d’atenció dels nostres veïns i veïnes. No ens hem desentès d’aquest context desfavorable i estem abocant els màxims recursos per dotar i complementar els centres educatius amb el material i serveis que facin falta. El nostre compromís amb una tornada a l’escola segura és màxim, però ha de venir acompanyat dels recursos necessaris per fer-ho possible”, ha conclòs.

Soler també reclama un altre fons de cooperació extraordinari i “incondicionat” per als ens locals dotat amb un mínim de 150 MEUR pel 2020 i de 150 MEUR per al 2021 per poder fer front a la reactivació socioeconòmica.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.