La CUP ha lamentat que vuit mesos després del temporal Glòria les promeses dels governs espanyol i català per defensar el delta de l’Ebre hagin quedat en “paper mullat”. No només això sinó que, afirma, s’han autoritzat nous transvasaments del riu a altres punts de l’Estat que dificulten la recuperació de la zona.

Segons la CUP, les mesures post-Gloria que s’han dut a terme, com la restauració del Trabucador i les dunes artificials fetes pel govern espanyol a la Bassa de l’Arena, generen “molts dubtes” sobre l’efectivitat i sostenibilitat que poden tenir a mig i llarg termini. La formació anticapitalista proposa aportar-hi sorra a través del riu de forma natural, cosa que implica “un canvi” en la manera de gestionar els embassaments i el respecte dels cabals ecològics.

La CUP també ha volgut evidenciar que “governi qui governi” l’Estat Espanyol, s’apliquen “les mateixes polítiques d’expoli que condemnen el delta i la vida de les persones que l’habiten a la desaparició”. Com a exemple lamenta que “el govern ‘més progressista de la història’ aprova un transvasament a Cantàbria, abans fins i tot de tenir elaborat el pla per a la protecció del delta”.

Finalment, el partit ha denunciat el “cinisme” i la “hipocresia” del Govern, que afirma que la problemàtica de regressió del Delta és un tema “prioritari de país mentre signa un acord” amb el Consorci d’Aigües de Tarragona, la Diputació de Tarragona i el Consell Comarcal de la Conca de Barberà per abastir nou municipis d’aquesta comarca.

D’altra banda, la CUP ha denunciat aquest dilluns “l’opacitat” del Consorci d’Aigües de Tarragona i n’ha demanat la dissolució. A parer de la formació, aquesta entitat “ha acabat convertint-se en agència de col·locació” de polítics ebrencs, a banda que “es nega” a fer públiques les retribucions dels seus membres.

Els anticapitalistes duran la “problemàtica de l’Ebre” al debat de política general d’aquesta setmana.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.