El diputat al Congrés Ferran Bel (Junts per Catalunya) ha presentat una bateria de 15 preguntes parlamentàries en relació a “la situació de retard injustificat” en la realització dels exàmens per assolir permisos i llicencies de conduir a la demarcació de Tarragona i especialment a la de Terres de l’Ebre.

“A una situació ja molt complicada des d’abans de la pandèmia, s’han afegit unes demores absolutament injustificades on els temps d’espera per poder realitzar els corresponents exàmens s’han dilatat de forma incomprensible”, ha lamentat Bel. Les preguntes van adreçades a conèixer el nombre d’examinadors operatius a temps complert a la demarcació, el motiu pel qual no s’han designat examinadors itinerants per fer front a “l’endarreriment endèmic” i les baixes durant els últims 3 mesos, entre altres.

Ferran Bel també ha constatat que hi ha un “greuge comparatiu a la nostra demarcació en relació a altres províncies veïnes, com Castelló o Terol”. “A les autoescoles de les Terres de l’Ebre se’ls assigna, en alguns casos, uns temps d’espera d’examen 8 vegades superior al de les autoescoles de Vinaròs o Alcanyís”, ha denunciat el diputat.

Segons Bel, “malgrat que el Director General de Trànsit, Pere Navarro, s’havia compromès a resoldre la situació a Catalunya, i en especial a la demarcació de Tarragona i les Terres de l’Ebre, la realitat durant els últims mesos no ha estat així”. la bona voluntat de les autoescoles a l’aixecar la vaga al mes de juny no s’ha vist corresposta per l’actuació del govern de l’estat”, ha afegit.

Per aquest motiu, el diputat també ha sol·licitat la compareixença a la Comissió de Seguretat Vial del Congrés, al director general de trànsit, als efectes que pugui explicar motius del desgavell i quines són les mesures que pensen implementar a curt termini. “No és de rebut que, especialment els joves, però en general qualsevol persona que vulgui accedir a alguna de les llicencies o permisos de conduir, hagi d’esperar tants mesos per poder-se examinar”, ha criticat Bel.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.